Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - 2019

Dôležité termíny v novom školskom roku

Kategória: Aktuality Autor/i: redakcia

Ponúkame prehľad dôležitých termínov pre manažment školy v septembri, prehľad dôležitých termínov pre základné a stredné školy v školskom roku 2019/2020, prehľad termínov maturitnej skúšky, termínov pre vydávanie a prijímanie vzdelávacích poukazov...

Vyzvanie národného projektu na podporu inkluzívneho vzdelávania na školách

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

MŠVVaŠ SR ako sprostredkovateľský orgán pre prioritnú os Vzdelávanie operačného programu Ľudské zdroje vyhlasuje vyzvanie pre národný projekt s názvom „Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov ".

Vláda schválila návrh novely zákona ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia

Kategória: Aktuality Autor/i: uvzsr.sk

Vláda schválila návrh novely zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, ktorá navrhuje, aby bolo do predškolského zariadenia prijaté iba zaočkované ...

Absolventi škôl nemajú po letných prázdninách žiadne povinnosti voči Sociálnej poisťovni

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

Absolventi stredoškolského alebo vysokoškolského štúdia nemajú bezprostredne po jeho ukončení voči Sociálnej poisťovni nijaké povinnosti. 

Opravný termín maturitnej skúšky 2019

Kategória: Aktuality Autor/i: nucem.sk

Opravný termín externej časti a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky 2019 sa uskutoční v dňoch 3. - 5. september 2019.

Účtovanie školskej jedálne v obci na samostatnom účte

Kategória: Aktuality Autor/i: Ing. Terézia Urbanová

Školské stravovanie upravuje zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „školský zákon“).

Slovensko disponuje učiteľmi s vysokým potenciálom

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

NÚCEM realizuje od 1. 8. 2018 národný projekt spolufinancovaný zo zdrojov EÚ s názvom Medzinárodné hodnotenie kľúčových kompetencií dospelých (PIAAC).

Dotácia na stravu od 1. septembra 2019

Kategória: Aktuality Autor/i: upsvr.gov.sk

Dotácia na stravu bude od 1. 9. poskytovaná na deti navštevujúce posledný ročník MŠ alebo ZŠ, na deti navštevujúce MŠ (vo veku od 2 – 5 rokov), ak žijú v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi, resp. ktorej príjem je najviac vo výšk...

Zoznam úspešných žiadateľov v rámci výzvy v oblasti finančnej gramotnosti

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

23 stredných škôl a 3 základné školy uspeli s projektmi vo výzve zameranej na podporu organizačného zabezpečenia vzdelávania pedagogických zamestnancov v oblasti finančnej gramotnosti a výchovy k podnikaniu pre rok 2019. 

Prerušiť sociálne poistenie nemožno na menej ako na jeden celý deň

Kategória: Aktuality

Sociálna poisťovňa upozorňuje zamestnávateľov, že poistenie nemožno prerušiť iba na časť pracovného dňa (napr. len na niekoľko hodín). Ak zamestnávateľ oznámi Sociálnej poisťovni prerušenie poistenia, týka sa to vždy celého pracovného dňa.

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov