Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Online časopis

Kľúčové slová

Dátum: Rubrika: Editoriál Zo seriálu: Editorial

Kľúčové slová zohrávajú dôležitú úlohu pri získavaní relevantného obsahu v rámci digitálneho priestoru, a to najmä vo vyhľadávaní príspevkov na internete. Tieto slová pomáhajú užívateľom navigovať ich k informáciám, ktoré sú pre nich relevantné. Kľúčové slová však nie sú len technickou záležitosťou, ale aj prostriedkom komunikácie, ktorý ju zlepšuje. V tomto kontexte je namieste otázka: Ktoré kľúčové slová by nemali chýbať v slovníku vedúcich metodických orgánov škôl? Určite je to slovo „spolupráca“. Jej podstatou je podpora vytvárania tímovej atmosféry a synergických vzťahov medzi kolegami. Ďalej je to „inovácia“, teda podpora nových nápadov, riešení a prístupov k výučbe, ale aj slovo „vzdelávanie“, ktoré sa týka osobného a profesijného rozvoja ľudí v tíme. Nevyhnutná je aj „dôvera“, pretože je súčasťou poskytovania mentálnej, emocionálnej a profesionálnej podpory kolegov. Pomocou na tejto ceste manažovania tímu predmetových komisií, metodických združení, školských podporných tímov, ale aj vedúcich výchov môžu byť príspevky odborníkov v 2. čísle časopisu Didaktika.

Erich Petlák v článku pripomína, že inovácie sú cestou k zvyšovaniu kvality edukácie. Zároveň zdôrazňuje, že kvalita a vedomostí žiakov nezávisia len od vyučovacích metód alebo koncepcie, ale aj od angažovanosti učiteľa na procese inovácie.

Skupinové aktivity s využitím umelej inteligencie predstaví Adrián Hudák. Tvorba skupinových týchto aktivít prináša nové možnosti a interaktívne prostredie pre formovani

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk