Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - August 2019

Zmena nariadenia o podrobnostiach rozpisu finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu pre školy a školské zariadenia

Kategória: Aktuality

V Zbierke zákonov pod č. 269/2019 Z. z. vyšlo nariadenie vlády Slovenskej republiky, ktorým sa mení nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 630/2008 Z. z., ktorým sa ustanovujú podrobnosti rozpisu finančných prostriedkov zo štátneho rozpočtu pre ...

Novela zákona o celoživotnom vzdelávaní v medzirezortnom pripomienkovaní

Kategória: Aktuality

Zákon, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 568/2009 Z. z. o celoživotnom vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony.

Asistenti učiteľa pre žiakov so zdravotným znevýhodnením

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Finančné prostriedky na osobné náklady asistentov učiteľa pre žiakov so zdravotným znevýhodnením podľa § 4a zákona NR SR č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov môže minist...

Sociálna poisťovňa zavádza priamu komunikáciu so zamestnávateľmi

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

Sociálna poisťovňa zavádza jednoduchší spôsob komunikácie v rámci elektronických služieb, ktorý posilňuje bezpečnosť ochrany vzájomnej komunikácie a osobných údajov zasielaných do Sociálnej poisťovne.

Zmena v oblasti vyučovania cudzieho jazyka

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

V novom školskom roku si budú môcť žiaci vybrať svetový jazyk, ktorý sa začnú učiť v 3. ročníku povinne. Ak si žiak nevyberie anglický jazyk ako prvý cudzí jazyk, musí si ho v 7. – 9. ročníku zvoliť ako druhý cudzí jazyk. 

Dôležité termíny v novom školskom roku

Kategória: Aktuality Autor/i: redakcia

Ponúkame prehľad dôležitých termínov pre manažment školy v septembri, prehľad dôležitých termínov pre základné a stredné školy v školskom roku 2019/2020, prehľad termínov maturitnej skúšky, termínov pre vydávanie a prijímanie vzdelávacích poukazov...

Vyzvanie národného projektu na podporu inkluzívneho vzdelávania na školách

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

MŠVVaŠ SR ako sprostredkovateľský orgán pre prioritnú os Vzdelávanie operačného programu Ľudské zdroje vyhlasuje vyzvanie pre národný projekt s názvom „Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov ".

Vláda schválila návrh novely zákona ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia

Kategória: Aktuality Autor/i: uvzsr.sk

Vláda schválila návrh novely zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, ktorá navrhuje, aby bolo do predškolského zariadenia prijaté iba zaočkované ...

Absolventi škôl nemajú po letných prázdninách žiadne povinnosti voči Sociálnej poisťovni

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

Absolventi stredoškolského alebo vysokoškolského štúdia nemajú bezprostredne po jeho ukončení voči Sociálnej poisťovni nijaké povinnosti. 

Opravný termín maturitnej skúšky 2019

Kategória: Aktuality Autor/i: nucem.sk

Opravný termín externej časti a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky 2019 sa uskutoční v dňoch 3. - 5. september 2019.

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov