Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Január 2020

BREXIT - informácie pre občanov

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu,sk

Európska komisia vyzvala občanov a podniky, aby sa i naďalej aktívne informovali o priamych dopadoch brexitu na ich život, prácu alebo podnikanie ktorý by mal nastať 31. január 2020 .

Národná stratégia zručností pre Slovensko

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

V súčasnosti je na našom trhu práce ohrozených v dôsledku automatizácie a digitalizácie až 60 % pracovných miest a len 4,5 % dospelej populácie je zapojená do procesu celoživotného vzdelávania, kým priemer krajín OECD sa pohybuje na úrovni 11 %.

Obdobie práce na dohodu u študenta a započítanie ich práce

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoistsk

Sociálna poisťovňa upozorňuje študentov, že obdobie ich práce na dohodu sa započíta len vtedy, ak si neuplatnia tzv. odvodovú úľavu na platenie dôchodkového poistenia na jednu dohodu pri príjme do 200 eur mesačne.

Profesia days 2020

Kategória: Aktuality Autor/i: profesiadays.sk

Profesia každý rok usporadúva Profesia days, kde majú príležitosť nájsť si prácu aj mladí ľudia či absolventi a absolventky. V tomto roku sa Profesia days organizuje v dňoch 4. - 5. marca 2020. 

Manažment školy v praxi č. 1/2020

Kategória: Aktuality Autor/i: redakcia

V januárovom čísle časopisu Manažment školy v praxi reflektujeme potreby manažmentu, rozoberáme aktuálne témy riadenia pedagogického, odborného a pracovného tímu v školskom prostredí, ponúkame príspevky skúsených odborníkov v oblastiach legislatív...

Etický kódex pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vydáva a zverejňuje Etický kódex pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov (ďalej len „etický kódex“).

Príspevok na výchovu a vzdelávanie pre materské školy

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Suma príspevku na rok 2020 sa každému zriaďovateľovi určila ako súčin počtu detí MŠ podľa stavu k 15. 9. 2019 a 15% sumy životného minima pre jedno nezaopatrené dieťa na obdobie január až december 2020. Pre výpočet sa použila suma životného minima...

Platové tarify pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov od 1. 1. 2020

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

MŠVVaŠ SR v nadväznosti na nadobudnutie účinnosti nariadenia vlády č. 338/2019 Z. z., ktorým sa mení nariadenie vlády č. 388/2018 Z. z., ktorým sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme uvádza ...

Samospráva Profi

Kategória: Aktuality

Portál odborných informácií z oblasti účtovníctva, daní, práva, miezd a súvisiacich poznatkov z praxe pre obce, mestá, rozpočtové a príspevkové organizácie. Je určený starostom obcí, primátorom miest, hlavným kontrolórom obcí, miest, resp. mestský...

Polročné prázdniny

Kategória: Aktuality

 Polročné prázdniny v školskom roku 2019/2020 budú v pondelok 3. februára 2019. Školské vyučovanie v druhom polroku sa začne v pondelok 4. februára 2020 v utorok. 

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov