Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Jún 2018

IT Fitness Test 2018

Kategória: Aktuality

Najväčšie testovanie IT zručností na Slovensku úspešne napreduje, od jeho spustenia sa do testovania zapojilo viac ako 18 000 riešiteľov. 

Poslanci schválili novelu zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia

Kategória: Aktuality

Poslanci schválili novelu zákona o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia. Zmeny sa týkajú úpravy podmienok poskytovania peňažných príspevkov na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia a vyhotovovania parkovacieho...

Podrobnosti o vykazovaní preddavkov na poistné na verejné zdravotné poistenie a o ročnom zúčtovaní poistného

Kategória: Aktuality

V Zbierke zákonov vyšla vyhláška č. 159/2018 Z.z. o podrobnostiach o vykazovaní preddavkov na poistné na verejné zdravotné poistenie a o ročnom zúčtovaní poistného. 

Na Testovaní 9 by sa mali zúčastniť aj žiaci 8-ročných gymnázií

Kategória: Aktuality

Výbor NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport schválil na pondelkovom  zasadnutí pozmeňujúci návrh novely školského zákona poslanca NR SR Branislava Gröhlinga (SaS).  

Zmena systému odmeňovania pre nepedagogických zamestnancov

Kategória: Aktuality

Dňa 31. 5. 2018 sa uskutočnilo rokovanie Úradu vlády SR, Ministerstva financií SR, KOZ SR, OZ PŠaV k zmene systému odmeňovania niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme, ktoré sa týka aj nepedagogických zamestnancov.

DiscoverEU ponúka mladým ľuďom vynikajúcu príležitosť na objavovanie Európy

Kategória: Aktuality

Európska komisia informuje, že do 26. júna (12.00 h SELČ) môže prvých 15.000 mladých občanov Európskej únie vo veku 18 rokov požiadať o cestovný poukaz, vďaka ktorému budú môcť od júla 2018 do konca októbra 2018 zadarmo objavovať vlastný kontinent. 

Záverečná správa - Cielený monitoring v rámci výkonu štátneho zdravotného dozoru zameraný na pitný režim detí v materských školách

Kategória: Aktuality Autor/i: ÚVZ SR

Cieľom monitoringu bolo poskytnúť reálny prehľad o konzumácií sladených nápojov podávaných deťom v rámci pitného režimu počas ich pobytu v predškolskom zariadení a na základe vyhodnotenia navrhnúť eventuálne opatrenia na zlepšenie.

Rada školy a výberové konanie na funkciu riaditeľa školy - 3. aktualizované vydanie

Kategória: Aktuality

Tretie, aktualizované vydanie úspešnej publikácie prezentuje legislatívne zázemie ako aj praktické skúsenosti v oblasti konštituovania a činnosti rady školy ako poradného orgánu v školách, zohľadňujúc najnovšie úpravy príslušnej legislatívy riešen...

Prihlasovanie a odhlasovanie dohodára závisí od obdobia uzatvorenej dohody

Kategória: Aktuality

Prihlasovanie a odhlasovanie pracovníka do Sociálnej poisťovne sa vždy odvíja od obdobia, na aké bol právny vzťah uzatvorený. Pochybnosti v tejto otázke vznikajú najmä v súvislosti s uzatvorenými dohodami, a to vtedy, keď dohodár nepracuje nepretr...

Učitelia nemeckého jazyka sa môžu opäť hlásiť na kurz v Bavorsku

Kategória: Aktuality

Ešte traja učitelia nemeckého jazyka zo základných, stredných a vysokých škôl majú možnosť absolvovať ďalšie vzdelávanie v bavorskom Dillingene v dňoch od 9. do 13. júla 2018 v rámci dodatočnej výzvy.

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov