Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

DiscoverEU ponúka mladým ľuďom vynikajúcu príležitosť na objavovanie Európy

Kategória: Aktuality

Európska komisia informuje, že do 26. júna (12.00 h SELČ) môže prvých 15.000 mladých občanov Európskej únie vo veku 18 rokov požiadať o cestovný poukaz, vďaka ktorému budú môcť od júla 2018 do konca októbra 2018 zadarmo objavovať vlastný kontinent. 

Okrem dovŕšenia veku 18 rokov k 1. júlu 2018, musia byť žiadatelia občanmi niektorej z členských krajín EÚ a musia byť pripravení vydať sa na cesty v priebehu leta. Ponuku bude môcť využiť 15 000 mladých ľudí, ktorí môžu cestovať ako jednotlivci alebo v maximálne päťčlennej skupine, spravidla po železnici.

Žiadatelia musia poskytnúť svoje osobné údaje a podrobnejšie informácie o ceste, na ktorú sa chcú vybrať. Budú musieť absolvovať kvíz s piatimi otázkami, ktorý bude súvisieť s Európskym rokom kultúrneho dedičstva 2018, iniciatívami EÚ zameranými na mladých a blížiacimi sa voľbami do Európskeho parlamentu. Posledná otázka je o tom, koľko mladých ľudí sa podľa nich bude uchádzať o cestovné poukazy zadarmo.

 

Eurokomisia na základe odpovedí vyberie účastníkov, ktorí sa musia vydať na cestu od 9. júla do 30. septembra 2018. Môžu cestovať až 30 dní a navštíviť maximálne štyri zahraničné destinácie.

Prihlásenie: https://europa.eu/youth/discovereu_en

Zdroj a ďalšie informácie: 


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov