Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - September 2023

Testovanie pohybových predpokladov žiakov prvých a tretích ročníkov

Kategória: Aktuality Autor/i: testovanieziakov.sk

Testovanie pohybových predpokladov žiakov prvých a tretích ročníkov je možné vykonať v termíne od 5. 9. 2023 do 27. 10. 2023.

Vzdelávacie poukazy - termíny

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Financovanie záujmového vzdelávania cez vzdelávacie poukazy sa realizuje na základe zákona č. 597/2003 Z.z. § 4ae zo 6. novembra 2003 v znení neskorších predpisov (účinnosť od 1. 9. 2017) a nariadenia vlády č. 630/2008 Z. z.§ 9 z 10. decembra 2008.

Zapojte sa do 9. ročníka Európskeho týždňa športu

Kategória: Aktuality Autor/i: tyzdensportu.sk

Podľa posledného prieskumu Eurobarometra sa ukázalo, že takmer až polovica všetkých Slovákov vôbec necvičí, resp. nerobí žiadnu pohybovú aktivitu. Európsky týždeň športu podporuje šport a pohybovú aktivitu na Slovensku ako meradlo zdravého životné...

BIENÁLE ILUSTRÁCIÍ BRATISLAVA 2023 – BIB 2023

Kategória: Aktuality Autor/i: bibiana.sk

Svetové ilustrácie zaplnia počas dvoch mesiacov centrum hlavného mesta.

Zaraďovanie detí z Ukrajiny vo vzdelávaní na školský rok 2023/2024

Kategória: Aktuality Autor/i: nivam.sk

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR pripravilo v súvislosti so vzdelávaním cudzincov v školskom roku 2023/2024 webinár, na ktorom predstavilo Plán aktivít MŠVVaŠ SR k zaraďovaniu detí z Ukrajiny vo vzdelávaní na školský rok 2023/2024.

Publikácia - Efektívna komunikácia školy s rodičom

Kategória: Aktuality Autor/i: redakcia

Autori: Soňa Koreňová, Kristián Berecz Téma vzťahov a komunikácie medzi učiteľmi a rodičmi je v súčasnosti stále viac aktuálna. Školy i rodičia vedia, že udržiavať korektnú komunikáciu pomáha vzťahu i prospechu detí. Stále však existuje množstvo o...

Príhovor ministra školstva SR Daniela Bútoru

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Do školských lavíc v pondelok, 4. septembra, zasadne viac ako 720 tisíc žiakov základných a stredných škôl. 4. septembra viacerí členovia vlády SR dajú najavo rešpekt a úctu učiteľskému stavu tým, že nielen minister školstva, ale aj viacerí iní mi...

ÚVZ SR - Odporúčania k príprave dieťaťa na školské povinnosti

Kategória: Aktuality Autor/i: uvzsr.sk

Úradu verejného zdravotníctva SR pripravil odporúčania k príprave dieťaťa na školské povinnosti. Odpovede na najčastejšie otázky poskytli doc. MUDr. Janou Hamade, PhD., MPH, MHA a MUDr. Hana Janechová. 

Platové tarify od 1. 9. 2023

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Platové tarify pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov a zvýšenie platových taríf v závislosti od dĺžky započítanej praxe účinné od 1. septembra 2023.

ŠŠI - Metodické materiály pre školy a školské zariadenia

Kategória: Aktuality Autor/i: ssi.sk

Na stránkach Štátnej školskej inšpekcii sú metodické materiály pre potreby škôl a školských. Materiály budú priebežne aktualizované a dopĺňané aj na základe podnetov a požiadaviek škôl a školských zariadení.

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov