Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Regionálny príplatok pri neodpracovaní dní v mesiaci

Publikované: Autor/i: JUDr. Ing. Lucia Pivarníková

Zamestnankyňa v mesiaci 01/2024 neodpracovala ani jeden deň, tri dni čerpala dovolenku a od 05.01.2024 do 10.02.2024 bola PN. Od 11.02.2024 nastúpila na MD. Patrí zamestnankyni regionálny príspevok za mesiac 01/2024?

MŠVVaM SR v roku 2024 z dôvodu zvýšenia atraktivity učiteľského povolania a prilákania pedagogických a odborných zamestnancov do oblastí Slovenska, kde je najväčší nedostatok učiteľov, poskytne školám finančné prostriedky na odmeňovanie. V súlade s ustanovením § 8c ods. 1 písm. b) zákona č. 597/2003 Z. z. MŠVVVaM môže v rámci dohodovacieho konania so zriaďovateľom na jeho žiadosť upraviť v rámci kapitoly ministerstva objem pridelených finančných prostriedkov. Riaditelia škôl a štátnych školských zariadení poskytnú pedagogickým a odborným zamestnancom z objemu finančných prostriedkov pridelených v rámci dohodovacieho konania na tento účel odmenu podľa § 20 ods. 1 písm. a) zákona č.553/2003 Z. z. vo výške sumy podľa Metodiky rozpisu finančných prostriedkov na odmeny pre pedagogických a odborných zamestnancov škôl prenásobenej počtom mesiacov, za ktoré odmenu vypláca.

Odmenu zamestnávateľ neposkytne pedagogickému a odbornému zamestnancovi, ktorý nepatrí do evidenčného stavu zamestnancov.

Do evidenčného stavu zamestnancov nepatria:

  1. osoby na materskej (rodičovskej) dovolenke; ide o osoby na materskej (rodičovskej) dovolenke v trvaní 34 týždňov, resp. ak ide o osamelé ženy 37 týždňov alebo ženy, ktoré porodili 2 alebo
Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Príspevok na lyžiarsky kurz N

Publikované:

Príspevok na kurzy pohybových aktivít v prírode na rok 2023 A

Publikované: Aktualizované:

Finančné prostriedky na lyžiarsky kurz N

Publikované:

Vychovávateľ ako inštruktor lyžovania N

Publikované:

Otázka: So záujmom som si prečítal informáciu, že učiteľ prvého stupňa môže byť inštruktorom lyžovania bez toho, aby absolvoval ďalšie certifikované vzdelávanie. Hľadal som možnosť pre naše učiteľky absolvovať takýto kurz, no nepodarilo sa mi to. Doteraz nás presviedčali, že je to povinnosťou každých sedem rokov. Vzťahuje sa vyhláška aj na vychovávateľku, ktorá absolvovala strednú pedagogickú školu v Modre, keďže si môže dopĺňať úväzok kvalifikovaným vyučovaním výchov na I. stupni?