Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - November 2020

Obmedzenie rozhodovania obecných zastupiteľstiev počas krízovej situácie

Kategória: Aktuality Autor/i: ropoaobce.sk, Mgr. Ladislav Briestenský

Vyberáme z ropoaobce.sk Počas prvej vlny "Corony" sa nemohli predávať nehnuteľnosti, ktoré sú vo vlastníctve obce a nevieme sa dopátrať, ktorým opatrením bol tento zákaz zrušený, ak vôbec bol už zrušený. Môžete nám pomôcť?

ONLINE - Čo to je korupcia? A ako proti nej bojovať?

Kategória: Aktuality Autor/i: zmudri.sk

Zmudri, nezisková online platforma pre mladých ľudí pripravila vzdelávacie video, metodické materiály a online aktivity na tému Čo je korupcia? A ako proti nej bojovať?

24. jún - Deň pamiatky obetí komunistického režimu a Deň Slovákov žijúcich v zahraničí

Kategória: Aktuality Autor/i: aspi.sk

Deň pamiatky obetí komunistického režimu a Deň Slovákov žijúcich v zahraničí Zákon, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 241/1993 Z. z. o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dňoch v znení neskorších predpisov vyšiel v Zbierke zákon...

Pamätné dni - 21. jún a 21. august

Kategória: Aktuality Autor/i: noveaspi.sk

Zákon, ktorým sa dopĺňa zákon č. 241/1993 Z. z. o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dňoch v znení neskorších predpisov, vyšiel v Zbierke zákonov pod č. 324/2020 Z. z.  Cieľom bolo doplnenie zoznamu pamätných dní o dva nové dn...

Stanovisko OZ PŠaV na Slovensku k predstaveným opatreniam Moderné školstvo

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku zaujal stanovisko k vízii moderného školstva a strategickým opatreniam k naplneniu tejto vízie. Medzi strategické opatrenia, ktoré predstavil minister školstva Branislav Gröhling, patrí digita...

Ministerstvo spúšťa databázu digitálneho učiva

Kategória: Aktuality Autor/i: statpedu.sk

Počas zatvorenia škôl Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR spúšťa projekt, ktorý pomôže učiteľom a žiakom zvládnuť vzdelávanie dištančnou formou. Edu TV bude databázou krátkych video hodín pre žiakov základných škôl.

ONLINE - Webináre o potenciále hier vo vzdelávaní

Kategória: Aktuality Autor/i: https://www.facebook.com/vlcata.sk

Vĺčatá.sk ponúkajú sériu webinárov o potenciále hier vo vzdelávaní a výchove pre učiteľov a rodičov. Webináre prebehnú ZDARMA.

ONLINE - Sociálne vzťahy v triede – čo všetko o nich môžem vedieť? I.

Kategória: Aktuality Autor/i: vudpap.sk

Výskumný ústav detskej psychológie a psychológie ponúka webinár primárne určený pre pedagogické zamestnankyne/pedagogických zamestnancov základných škôl.

Rezort školstva bude o maturitách informovať najneskôr začiatkom marca 2021

Kategória: Aktuality Autor/i: aktuality.sk

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR by malo o maturitných skúškach informovať začiatkom budúceho roka, najneskôr začiatkom marca. Vo vysielaní na sociálnej sieti to uviedol šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS).

ONLINE - Nízkoprahové zariadenia v období korony a práca s mládežou na základe klubových princípov

Kategória: Aktuality Autor/i: https://www.facebook.com/iuventa

Prečo tu majú byť práve v týchto časoch pracovníci a pracovníčky pre mladých? Prečo aj v tejto pandemickej situácii neustále hľadáme cesty pre otvorené klubovne a terénne programy? Mohli by sme predsa nechať všetko plávať, počkať kým COVID pominie...

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov