Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Pri uzatvorení materskej školy prázdniny na ošetrovné vplyv nemajú

Kategória: Aktuality

Pri posudzovaní nároku na ošetrovné v čase, keď je uzatvorená materská škola, nie je rozhodujúca skutočnosť, či sú školské prázdniny alebo nie. Vždy závisí od rozhodnutia riaditeľa materskej školy, prípadne príslušného nadriadeného orgánu. 

V materských školách totiž nie sú prázdniny podľa školského zákona, čas prevádzky určuje riaditeľ podľa vyhlášky č. 306/2008 Z. z.  Ministerstva školstva Slovenskej republiky o materskej škole. 

Ak je materská škola uzatvorená na základe rozhodnutia jej riaditeľa (hoci aj v čase školských prázdnin) napríklad z dôvodu dezinfekcie prostredia a hračiek alebo z prevádzkových dôvodov, podmienka uzavretia školy rozhodnutím príslušného orgánu je splnená. Rodičovi dieťaťa navštevujúceho takúto materskú školu nárok na ošetrovné vzniká (za predpokladu splnenia ostatných podmienok), nárok na ošetrovné má najviac za desať dní osobnej a celodennej starostlivosti o toto dieťa.

K Žiadosti o ošetrovné, ktorú vystaví pediater, je potrebné priložiť aj potvrdenie riaditeľa materskej školy o jej uzavretí.

Zdroj: 

Ďalšie príspevky k téme:Príprava dieťaťa na materskú školu, Výberové konanie na miesto riaditeľa súkromnej MŠ, Riadenie a financovanie materskýh škôl.


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov