Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Novela zákona o sociálnom poistení

Kategória: Aktuality

Minim. miera valorizácie dôchodkov v prípade nízkej inflácie, predĺženie lehoty na prihlásenie do soc. poistovne na 8 dní (evidenčný list dôchodkového poistenia, odhlásenie zamestnanca), nahradenie tzv. nebezpečnostných tried zamestnávateľov stálou sadzbou pre všetkých zamestnávateľov, osoby starajúce sa o postihnuté deti, osobní asistenti ZŤP osôb - bez povinnosti prihlasovania a odhlasovania, zmeny vo vymáhaní a splácaní dlžného poistného.

Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony, vyšiel v Zbierke zákonov pod č. 266/2017 Z.z. Účinnosť nadobudol 15. novembra 2017.

Účelom právnej úpravy je zavedenie minimálnej miery valorizácie dôchodkov. Článok I obsahuje aj zmenu právnej úpravy zákona o sociálnom poistení v oblasti platenia poistného na úrazové poistenie po roku 2017 a zmenu právnej úpravy na základe podnetov z aplikačnej praxe týkajúcich sa:

  • výberu poistného na sociálne poistenie a povinných príspevkov na starobné dôchodkové sporenie (ďalej len „poistné“),
  • dávky v nezamestnanosti,
  • ustanovenia nároku na vyrovnávací príplatok pre dôchodcov, ktorým bol priznaný predčasný starobný dôchodok a
  • elektronickej výmeny dát medzi členskými štátmi Európskej únie.

Ustanovuje sa minimálna miera valorizácie dôchodkových dávok, ak by vývoj makroekonomického prostredia, spôsobil príliš nízke zvyšovanie dôchodkov. Predĺžuje sa lehota na splnenie povinnosti zamestnávateľa predložiť Sociálnej poisťovni evidenčný list dôchodkového poistenia tým, že sa navrhuje predĺžiť lehotu na predkladanie evidencie (evidenčného listu dôchodkového poistenia) z troch dní na osem dní. Predĺžuje sa lehota na odhlásenie zamestnanca zo Sociálnej poisťovne z 1 dňa na 8 dní a zosúlaďuje sa lehotu na prihlásenie zamestnávateľa do registra zamestnávateľov s lehotou na prihlásenie zamestnanca do registra poistencov a sporiteľov starobného dôchodkového sporenia vedených Sociálnou poisťovňou.

MPSVaR pripravilo podkladovú analýzu možných riešení. Ponechanie aktuálneho platenia poistného na úrazové poistenie v jednotnej sadzbe 0,8 % z vymeriavacieho základu zamestnávateľa je v súčasnosti najvhodnejším riešením. Uvedenému záveru zodpovedá aj predložený návrh stálej sadzby pre všetkých zamestnávateľov bez uplatňovania bonusov a malusov. Odbremení sa tak prevažná časť fyzických osôb, za ktoré platí poistné na dôchodkové poistenie štát, od podávania prihlášky a odhlášky v Sociálnej poisťovni. Uvedené sa týka prihlasovania fyzických osôb, ktoré sa starajú o dieťa do šiestich rokov veku, dieťa s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom od 6 do 18 rokov veku, fyzických osôb, ktorým sa poskytuje príspevok na opatrovanie a fyzických osôb, ktoré majú podľa zmluvy o výkone osobnej asistencie vykonávať osobnú asistenciu fyzickej osobe s ťažkým zdravotným postihnutím najmenej 140 hodín mesačne. Zjednocuje sa suma, do ktorej Sociálna poisťovňa dlžné poistné nepredpisuje so sumou nedoplatku na poistnom, do ktorej vzniká nárok na dávku nemocenského poistenia.

Rovnaká zmena je aj na predpisovanie penále. Spresňuje sa znenie ustanovenia o povolení splátkového kalendára pre osoby, ktoré sa stali dlžníkmi Sociálnej poisťovne z dôvodu, že poistné, pokuty a penále nezaplatili vôbec alebo z dôvodu, že ich zaplatili v nižšej sume ako mali.

Umožňuje sa povoliť splátkový kalendár každému dlžníkovi na poistnom bez ohľadu na skutočnosť, či je povinný aktuálne odvádzať poistné a predlžuje sa lehota, na ktorú možno povoliť splátky dlžných súm z 18 na 24 mesiacov.

Predlžuje lehota, na ktorú možno povoliť splátky dlžných súm fyzickej osobe alebo právnickej osobe, ktorá je povinná vrátiť vyplatené sumy dávky, z 18 na 24 mesiacov. Zjednocujú podmienky nároku na dávku v nezamestnanosti a dĺžka podporného obdobia v nezamestnanosti pre všetkých poistencov; umožňuje vznik nároku na vyrovnávací príplatok aj poistencom, ktorým bol priznaný slovenský predčasný starobný dôchodok a český starobný dôchodok.

Ďalšie informácie a legislatívny proces v Národnej rade SR


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov