Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zbierka listín a dokumentov mimovládnych organizácii je už prístupná v elektronickej podobe

Kategória: Aktuality Autor/i: minv.sk

Po dvoch rokoch príprav zverejnilo ministerstvo vnútra  1. januára 2023 vo verejnej časti registra mimovládnych neziskových organizácií elektronickú zbierku listín a dokumentov mimovládnych neziskových organizácii.

Ide o elektronickú podobu stanov, zriaďovacích listín, zriaďovacích zmlúv, zakladacích listín, štatútov a nadačných listín mimovládnych neziskových organizácií vedených v registri, ktorými sú nadácie, neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby, neinvestičné fondy, občianske združenia, odborové organizácie a organizácie zamestnávateľov, organizácie s medzinárodným prvkom. Zverejnené listiny poskytujú pohľad na dôveryhodnosť a transparentnosť mimovládnych neziskových organizácií, ako prijímateľov verejných zdrojov. Údaje, ktoré sú zverejnené a zapísané v registri, sa považujú za úplné a zodpovedajúce skutočnosti, kým nie je preukázaný opak. 

Register mimovládnych registrácií: https://ives.minv.sk/rmno/.

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=zbierka-listin-a-dokumentov-mimovladnych-organizacii-je-uz-pristupna-v-elektronickej-podobe


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov