Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

V návrhu kolektívnej zmluvy bude aj požiadavka na valorizáciu platov

Kategória: Aktuality

Rada predsedov Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR rozhodla o tom, že v návrhu kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa KOZ SR bude požiadavka aj na valorizáciu tarifných platov pedagogických a odborných zamestnancov a učiteľov vysokých škôl. Uviedla to počas tlačovej konferencie v Bratislave viceprezidentka KOZ SR Monika Uhlerová.

Ministerka školstva, vedy, výskumu a šprotu SR Martina Lubyová (nominantka SNS) v pondelok (6.11.) médiám povedala, že bude bojovať za zvýšenie platov. "Som z toho smutná, dúfala som, že budú môcť byť riešení v rámci národnej tripartity kolektívneho vyjednávania. Prihovárala by som sa zato, aby v rámci odborárskej reprezentácie Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR sa s nimi rátalo, aby neboli z neho vylúčení. Podľa mňa by mali byť súčasťou kolektívneho vyjednávania," povedala Lubyová. Zároveň potvrdila, že sa bude za zvyšovanie platov v sektore školstva zasadzovať.

Zdroj a ďalšie informáciehttp://skolskyservis.teraz.sk/skolstvo/v-navrhu-kolektivnej-zmluvy-bude-aj-po/38187-clanok.html


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov