Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Týždeň modrého gombíka 2016

Kategória: Aktuality Autor/i: Erika Szabóová, UNICEF Slovensko

Týždeň modrého gombíka je celoslovenská kampaň, ktorú organizuje UNICEF Slovensko každý rok v máji.  Aj tento rok sa bude tretí májový týždeň od 16. – 22. mája 2016 niesť v duchu tejto zbierky. Dobrovoľníkov a dobrovoľníčky, ktorí sa darcom za príspevky poďakujú symbolickou nálepkou s motívom modrého gombíka, bude možné stretnúť na uliciach miest a obcí už po dvanásty raz.

Oficiálne video k zbierke nájdete tu: https://www.youtube.com/watch?v=V5B4cIEZEeo   

Výnos z tohtoročnej zbierky sme sa rozhodli venovať na podporu programov na riešenie detskej podvýživy v Mauritánii. Tieto projekty sme finančne podporili aj vďaka vianočnej zbierke, no vzhľadom na pretrvávajúcu nepriaznivú situáciu v krajine považujeme za dôležité v tejto podpore pokračovať.

Mauritánia je jednou z krajín Sahelu, ktoré v plnej sile zasiahli problémy vyplývajúce z klimatických zmien. V dôsledku dlhodobého sucha vznikli výrazné problémy v zásobovaní vodou a problematické je aj zabezpečovanie potravy pre obyvateľov, zvlášť deti. V krajine je ohrozených podvýživou 15% detí mladších ako 5 rokov a viac než 10% detí sa nedožije veku 5 rokov.

Bližšie informácie o situácii v regióne Sahel, v ktorom sa nachádza Mauritánia, nájdete tu: https://www.youtube.com/watch?v=k8THHZHRoyk

Aj v tomto ročníku zbierky súťažia všetky zapojené školy, koordinátori a dobrovoľníci o titul Naj zbierkujúca škola (celkovo najvyšší výnos/najvyšší výnos na 1 nálepku), Naj koordinátor (celkovo najvyšší výnos/najvyšší výnos na 1 nálepku), Naj dobrovoľnícky tím (celkovo najvyšší výnos/najvyšší výnos na 1 nálepku). Ich snahy budú ohodnotené zaujímavými cenami.

Zároveň sme pre všetky zúčastnené školy pripravili aj veľkú vedomostnú súťaž, pri ktorej sa dozvedia mnoho o pomoci v rozvojových krajinách, ale aj o konkrétnom probléme, na ktorý sa zameriavame tento rok – o podvýžive. 

Školy, ktoré nám pošlú správne odpovede, získajú titul "Škola plná UNICEF hlavičiek".


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov