Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Tlačová správa: Poznáme najinovatívnejšie školy Slovenska. Zoznámte sa s víťazmi súťaže InoŠkola 21/22

Kategória: Aktuality Autor/i: Tlačová správa, Bratislava, 23.3.2021

22. marca sa uskutočnilo online slávnostné odovzdávanie cien InoŠkola 21/22. Nultého ročníka súťaže sa zúčastnilo viac ako 50 škôl z celého Slovenska. Odborná porota spracovala množstvo informácií od učiteľov a učiteliek, ako aj takmer dve tisícky dotazníkov od študentov a študentiek. Vďaka tomu dokázala vybrať školy, ktoré nie len tvrdia, že sú inovatívne, ale o ktorých si to myslia aj ich žiaci.

Víťazmi InoŠkoly 2021/2022 sú:

  • Stredná zdravotnícka škola, Dunajská streda
  • Súkromná základná škola BESST, Trnava
  • Základná škola s materskou školou Brehy
  • Gymnázium Tvrdošín
  • Škola U Filipa, Banská Bystrica
  • Evanjelické gymnázium Tisovec
  • Gymnázium Sv. Edity Steinovej, Košice

Na všetkých týchto školách zorganizujú odborníci prednášky na témy Hry vo vzdelávaní, Kritické myslenie na internete, Bezpečnosť na internete, Gamifikácia vzdelávania a Využívanie ICT vo vzdelávaní a ďalšie.

Víťazi InoŠkoly sa navyše stanú prestížnym regionálnym hubom a získajú asistenta, ktorý im pomôže zorganizovať konferenciu. Tá má za úlohu šíriť osvetu o inovatívnych prístupoch k vzdelávaniu aj medzi ďalšími školami v regióne.

InoŠkoly tiež získajú prístup k pokrokovým vzdelávacím programom z Izraela, ktoré využívajú strategické hry na zaujatie študentov, hodnotenie ich zručností a rozvoj strategického myslenia, sebauvedomenia, sústredenia a vytrvalosti. Na prácu s týmto systémom budú pedagógovia zaškolení.

Profily odbornej poroty a ďalšie informácie nájdete na www.inoskola.vlcata.sk.

Kontakt: inoskola@vlcata.sk, 0905 603 336

Projekt Inoškola zastrešuje občianske združenie Vĺčatá.sk a vzniká vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov