Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Rozhodnutie ministra s účinnosťou od 18. októbra 2021

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

V súvislosti s epidemickou situáciou a sezónnymi ochoreniami sa mení aj situácia v ambulanciách ošetrujúcich lekárov. Cieľom zmeny v rozhodnutí je znižovanie počtu osôb v čakárňach a ambulanciách lekárov.

V súvislosti s usmernením hlavného odborníka MZ SR pre všeobecnú starostlivosť o deti a dorast počas pandémie a v rámci manažmentu poskytovania zdravotnej starostlivosti deťom je vhodné, aby boli ošetrujúci lekári kontaktovaní prioritne vopred telefonicky alebo e-mailom.

Rozhodnutím sa predlžuje lehota na ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, z 3 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní na 7 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní. Potvrdenie od lekára z dôvodu neprítomnosti dieťaťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, sa bude vyžadovať až, ak neprítomnosť dieťaťa z dôvodu ochorenia trvá dlhšie ako 7 dní.

Potvrdenie od lekára sa bez ohľadu na dĺžku trvania neprítomnosti nevyžaduje, ak ide o neprítomnosť z dôvodu ochorenia dieťaťa, pre ktoré predprimárne vzdelávanie nie je povinné. Ak ide o žiakov, táto lehota zostáva predĺžená na 5 po sebe nasledujúcich vyučovacích dní tak, ako bolo uvedené v rozhodnutí z 31. augusta 2021.

Zdroj a celé znenie rozhodnutie: https://www.minedu.sk/data/att/21022.pdf


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov