Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Rada zväzu vyhlasuje štrajkovú pohotovosť

Kategória: Aktuality Autor/i: ozskolstva.sk

Rada Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku a zástupcovia partnerských reprezentatívnych organizácií prijala Vyhlásenie k aktuálnej situácii vo financovaní školstva a vedy, v ktorom vyjadrujú nespokojnosť  s návrhom zástupcov vlády SR v rámci 3. kola kolektívneho vyjednávania o KZVS na rok 2022. 

Ponuku na 3 % valorizáciu platov v roku 2022 od 1. 7. 2022 a jednorazový platový bonus v hodnote 350 € považujú členovia rady zväzu a zástupcovia partnerských reprezentatívnych organizácií za absolútne nedostatočnú.

Rada Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku vyhlásila od 7. 12. 2021 štrajkovú pohotovosť a vyzýva vládu SR, aby začala bezodkladne riešiť nepriaznivú situáciu v oblasti školstva, a to predovšetkým navýšením finančných zdrojov na zlepšenie finančného ohodnotenia všetkých zamestnancov školstva a vedy na základe požiadaviek rady zväzu do KZVS na rok 2022: 10 % valorizácia platov všetkých zamestnancov školstva a vedy, úprava tarifných tabuliek nepedagogických zamestnancov tak, aby začínala minimálnou mzdou a zachovanie doterajších benefitov. Ak sa tak nestane, nebude zaručený sociálny zmier a zamestnanci budú pripravení zabojovať za svoje oprávnené požiadavky a za lepšiu budúcnosť Slovenska aj prostredníctvom nátlakových akcií, ktoré sa dotknú všetkých občanov SR. 

 Celé znenie vyhlásenia: https://www.ozskolstva.sk/sk/Aktuality/udalosti-oznamy/rada-zvazu-vyhlasuje-strajkovu-pohotovost.alej

9. 12. 2021

Členovia prezídia Asociácie riaditeľov štátnych gymnázií SR vyjadrili podporu aktivitám OZPŠaV 

Členovia prezídia Asociácie riaditeľov štátnych gymnázií SR  8.decembra 2021 per rollam jednomyselne vyjadrili podporu aktivitám OZPŠaV smerujúcim k riešeniu valorizácie miezd zamestnancov v školstve tak, ako ich prezentoval predseda OZPŠaV 7. decembra 2021.Konštatujú, že ani táto vláda nepotvrdzuje skutkami svoje prehlásenia o tom, že vzdelávanie je prioritou. Upozorňujú, že sme sa ako krajina zaviazali na reformy vo vzdelávaní, no v tejto situácii ich nebude mať kto zrealizovať.

Zdroj a celé znenie príspevku: https://www.ozskolstva.sk/sk/Aktuality/udalosti-oznamy/podpora-skolakom.alej



Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov