Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Prijímacie skúšky na stredné školy

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

13. mája a 16. mája 2019 sa konajú prijímacie skúšky na stredné školy. Stredné školy ponúkajú približne 54 000 voľných miest, v prípade osemročného štúdia na gymnáziách ide o necelých 2 600 miest.

Prieskum záujmu žiakov ukázal, že najviac z nich by sa chcelo dostať na stredné odborné školy a na gymnáziá. Nasledovali obchodné akadémie, stredné odborné školy technické a stredné zdravotnícke školy. 

Prijímacie skúšky čakajú všetkých žiakov, ktorí si vyberú odbor s maturitou. Na väčšine škôl sú prijímacie skúšky zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky. Zoznam profilových predmetov na prijímacie skúšky podľa odborov štúdia pre školský rok 2019/2020 je zverejnený na stránke ministerstva školstva - https://www.minedu.sk/profilove-predmety-na-prijimacie-skusky-na-stredne-skoly-pre-skolsky-rok-20192020/.

Bez prijímacích skúšok môžu školy prijať iba tých žiakov, ktorí v Testovaní 9-2019 dosiahli v každom predmete samostatne úspešnosť najmenej 90 %. O takomto spôsobe prijatia na štúdium rozhoduje riaditeľ strednej školy.  Pri rozhodovaní o prijatí taktiež zohľadní, či je uchádzač úspešným riešiteľom predmetovej olympiády alebo víťazom súťaže, ktorá súvisí s odborom vzdelávania, o ktorý sa uchádza. Výsledky prijímacích skúšok musí škola zverejniť na svojej výveske do troch dní odo dňa konania druhého termínu.

Zdroj a ďalšie informácie:


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov