Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Prihlasovacie doklady pre systém eZdravie

Kategória: Aktuality Autor/i: minv.sk

Ministerstvo vnútra začalo znovu doručovať zásielky s občianskym preukazom bez podoby tváre, ktorý slúži ako prihlasovací prostriedok do systému elektronického zdravotníctva eZdravie. 

Adresátmi sú občania starší ako 65 rokov a deti mladšie ako 15 rokov, ktorí nie sú držiteľmi občianskeho preukazu s čipom. Ministerstvo vnútra tieto doklady vydáva a zasiela na adresu trvalého pobytu občana bezplatne na základe údajov z Registra fyzických osôb.

Občiansky preukaz bez podoby tváre slúži  ako autentifikačný prostriedok na prístup k záznamom  elektronickej zdravotnej knižky občana (eZdravie) v ambulancii lekára či  v lekárni. Slúži ako preukaz poistenca. Občianske preukazy bez podoby tváre doručuje Slovenská pošta. Podľa zákona o občianskych preukazoch sa občiansky preukaz bez podoby tváre automaticky vydáva pri narodení občana, pri udelení štátneho občianstva SR osobe do 15 rokov, a pri prihlásení občana mladšieho ako 15 rokov na trvalý pobyt na území Slovenskej republiky.

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=ministerstvo-vnutra-rozosiela-detom-a-ludom-nad-65-rokov-prihlasovacie-doklady-pre-system-ezdravie



Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov