Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

O titul Dedina roka 2023 má záujem 12 kandidátov

Kategória: Aktuality Autor/i: mpsr.sk

V 12. ročníku Dediny roka  sa predstaví 12 slovenských obcí. O národné ocenenie a zviditeľnenie na mape Slovenska zabojujú tieto dediny: Benkovce, Bzince pod Javorinou, Čičmany, Čierne, Gajary, Jakubova Voľa, Korňa, Necpaly, Rakovo, Spišské Tomášovce, Vinosady a Veľké Ripňany.

O víťazovi rozhodne odborná porota  koncom augusta. Okrem zisku finančných a vecných darov bude laureát reprezentovať Slovensko v boji o Európsku cenu obnovy dediny.

Dedinu roka vyhlasuje Ministerstvo životného prostredia SR a Slovenská agentúra životného prostredia od roku 2001. Samotná prezentácia obcí v území bude prebiehať od mája do júna, pričom je dôležité zostaviť originálny, zaujímavý a inšpiratívny program. Súčasťou prezentácie by mali byť úspechy, či výnimočnosť danej obce v oblasti kultúry, tvorivosti obyvateľov, tradícii, hospodárenia, starostlivosti o životné prostredie, budovania spoluprác komunít i nadväzovanie partnerstiev. Výsledky národného ocenenia Dedina roka 2023 priblížime verejnosti v septembri. Viac informácií je zverejnených na www.dedinaroka.sk.

Zdroj: Aktuality - O titul Dedina roka 2023 má záujem 12 kandidátov - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (mpsr.sk)


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov