Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

NKÚ - Digitálna transformácia nášho školstva zlyhala

Kategória: Aktuality Autor/i: nku.gov.sk

Kontrola Najvyššieho kontrolného úradu SR zameraná na využívanie strategických dokumentov poukázala na ich nesystémový monitoring a vyhodnocovanie v oblasti informatizácie školstva.

Školy dnes sú síce pripojené na vysokorýchlostný internet, pri vzdelávaní však slovenské školstvo nevyužíva nástroje, ktoré táto možnosť ponúka, a to hlavne digitálny obsah a digitálne učebnice. Otázkou ostáva, či je potrebné opakovane na rozširovanie už existujúcej infraštruktúry minúť z Plánu obnovy a odolnosti ďalších viac ako 100 miliónov eur. Národní kontrolóri identifikovali pretrvávajúce riziko nehospodárneho a neúčinného využívania finančných prostriedkov pri preverovaných zmluvných vzťahoch. NKÚ parlamentnému výboru pre vzdelávanie odporúča, aby zaviazal rezort školstva raz ročne predkladať odpočet, ako plní prijaté akčné plány a ako realizuje stratégiu podporujúcu digitalizáciu procesov vzdelávania v kontexte obsahu a bezpečnosti.

Správa o výsledku z kontroly "Infraštruktúra pre pripájanie škôl do internetu"

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.nku.gov.sk/-/digitalna-transformacia-nasho-skolstva-zlyhala-hrozi-ze-si-chyby-v-buducnosti-zopakujeme

 

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov