Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Inštitút finančnej politiky pripravil kalkulačku na výpočet prídavkov na deti a daňového bonusu

Kategória: Aktuality Autor/i: slovensko.sk

Rodinná kalkulačka prináša informatívny výpočet toho, aký daňový bonus a prídavok na dieťa dostanete po prijatí tzv. prorodinného balíčka. 

Nároky je možné vypočítať na mesačnej, ale aj ročnej báze. Jednoducho zadáte svoj hrubý príjem, ak ste zamestnanec, či ročný príjem, ak ste SZČO. Rovnakým spôsobom môžete zadať aj príjem druhého rodiča v prípade, ak ho chcete započítať pri podaní daňového priznania. Na záver vyplníte údaje o vašich deťoch – mesiac a rok narodenia.

Následne uvidíte približný výpočet prídavku na dieťa a daňového bonusu. Ukáže sa aj porovnanie starej výšky príspevkov s novým, takže ľahko zistíte koľko vám do rodinného rozpočtu pribudne. Je nutné pripomenúť, že napriek tomu, že sa výpočty snažia byť čo najbližšie realite, existuje množstvo výnimiek, a preto výstupy z tejto kalkulačky nie sú právne záväzné, ale sú len informatívne.

Podrobný návod, ako používať kalkulačku aj s príkladmi zo života, nájdete v Manuáli rodinnej kalkulačky.

Zdroj: Ministerstvo financií SR, Inštitút finančnej politiky, dostupné na: https://www.slovensko.sk/sk/oznamy/detail/_rodinna-kalkulacka-po-novom



Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov