Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Fyzické osoby podnikatelia už len elektronicky

Kategória: Aktuality Autor/i: financnasprava.sk

Finančná správa upozorňuje fyzické osoby podnikateľov, že daňové priznanie k dani z príjmov fyzickej osoby typ B môžu podať najneskôr do 1. apríla už len elektronicky. S elektronickým podávaním dokumentov je spojených niekoľko krokov, ktoré je potrebné spraviť v dostatočnom predstihu pred samotným podaním daňového priznania. 

Na elektronickú komunikáciu je najskôr potrebné sa registrovať na portáli finančnej správy. Fyzické osoby podnikatelia, ktoré doteraz finančnej správe nemuseli podávať žiadne dokumenty elektronicky a nie sú stále zaregistrované, tak musia spraviť v najbližších dňoch. K registrácii potrebuje fyzická osoba podnikateľ alebo ním splnomocnená osoba  elektronický občiansky preukaz s čipom (eID), resp. kvalifikovaný elektronický podpis (KEP). V prípade eID finančná správa upozorňuje, že v eID je potrebné mať preinštalovaný platný certifikát vydaný po 1.novembri 2017, nakoľko dovtedy platné certifikáty boli Ministerstvom vnútra SR zneplatnené. 

Finančná správa upozorňuje, že aj odklad daňového priznania je možné podať už iba elektronicky! Ak teda fyzická osoba – podnikateľ chce požiadať o predĺženie lehoty na podanie daňového priznania, musí tak spraviť iba elektronicky. 

Zdroj a ďalšie informácie: https://bit.ly/2TlKUIJ


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov