Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Európska noc výskumníkov - 29. septembra 2023

Kategória: Aktuality Autor/i: nocvyskumnikov.sk

Festival vedy Európska noc výskumníkov je najväčšou celoeurópskou iniciatívou zameranou na popularizáciu výskumu a inovácií.

Cieľom podujatia je priblíženie práce vedcov, dosiahnutých výstupov a možností ich reálneho uplatnenia v každodennom živote širokej verejnosti. Zároveň je to snaha zlepšiť porozumenie o vplyve a dopade práce výskumníkov a inovátorov na životy mnohých ľudí. Osobitým cieľom je podpora mladých ľudí pri rozhodovaní sa pre vedeckú kariéru.

Európska noc výskumníkov 2023 bude primárne zameraná na dve témy: VODA – šetrenie, ochrana, čistenie, predchádzanie míňaniu zdrojov, a pod. a UMELÁ INTELIGENCIA a jej úloha pri napredovaní ľudstva a riešení problémov, ktorým musí svet čoraz viac čeliť, so zreteľom aj na možné riziká. Každoročne sa festival uskutočňuje v piatich slovenských mestách a to v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Žiline a Poprade.

Európska noc výskumníkov prináša študentom interaktívny a zábavný pohľad na svet vedy. Na študentov čakajú fascinujúce vedecké prednášky, diskusie, interaktívne experimenty, expozície a workshopy, ktoré ich prenesú do sveta nových poznatkov. Program priesie aj možnosť súťažiť o zaujímavé ceny. Zúčastniť sa môže každá škola, ktorá chce, aby zo študentov vyrástla nova generácia inovátorov a vedcov, ktorí vytvárajú pozitívny vplyv na životy ľudí a životné prostredie.

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.nocvyskumnikov.sk/skoly.html

 



Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov