Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Dostupnosť primárnej ambulantnej siete počas vlny omikron

Kategória: Aktuality Autor/i: health.gov.sk

Ministerstvo zdravotníctva SR, samosprávne kraje a zástupcovia všeobecných ambulantných lekárov sa pripravujú na prípadný výpadok všeobecných a detských lekárov v ambulanciách.

Od pondelka na stránke www.korona.gov.sk pribudli nové funkcionality, ktoré majú za cieľ pomôcť pacientom s pozitívnym výsledkom testu na ochorenie Covid-19. Pacientom sa po kliknutí na odkaz „Môj lekár je nedostupný“ zobrazí zoznam všetkých krajov, potom si bude môcť zvoliť konkrétny kraj a bude presmerovaný buď na stránku samosprávneho kraja alebo na stránku www.e-vuc.sk, kde sú aktualizované zoznamy neprítomných lekárov, ako  aj mená zastupujúcich lekárov.

Pri deťoch do 18 rokov budú návštevníci presmerovaní na stránku www.pediatridetom.sk, kde rodičia nájdu všetky praktické informácie o liečbe. Pri pacientoch nad 18 rokov je potrebné, aby zadali  aj dátum vykonaného testu a príznaky. Ak je pozitívne testovaná osoba vyhodnotená ako málo riziková, zobrazí sa mu praktický manuál 6. zásad proti ochoreniu Covid-19. V prípade, že bude pacient na základe zadaného veku, symptómov alebo chronických ochorení vyhodnotený ako vysoko rizikový, bude presmerovaný na podstránku "Môj lekár je nedostupný". Tam si okrem praktických informácií o liečbe či zásadách izolácie bude môcť zvoliť kraj a zistiť, či jeho lekár ordinuje, prípadne kto ho zastupuje.

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.health.gov.sk/Clanok?ambulancie-lekar-nedostupnost


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov