Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Digitálny žiak

Kategória: Aktuality Autor/i: digitalnyziak.sk

Cieľom národného projektu je podpora rozvoja digitálnych zručností vo všeobecnosti a to prostredníctvom podpory nákupu digitálneho vybavenia. Prostredníctvom vybavenia cieľových skupín potrebným digitálnym vybavením a softvérom sa aktívne nepriamo podporí využívanie digitálnych technológií aj vo vzdelávacom procese.

30. 6. 2023

Predĺženie termínu registrácie aj počas letných prázdnin

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) v spolupráci s Digitálnou koalíciou (DK) predlžujú termín na registráciu. Žiaci a ich zákonní zástupcovia tak budú môcť o 350-eurový príspevok žiadať aj počas letných prázdnin.

Zdroj: https://digitalnyziak.sk/aktuality/predlzujeme-termin-na-registraciu-prispevok-na-nakup-noveho-pocitaca-ci-tabletu-mozu-ziaci-ziskat-aj-pocas-letnych-prazdnin/

14. 5. 2023

Digitálny príspevok pre žiakov SR

Žiaci a ich zákonní zástupcovia môžu o príspevok požiadať do konca júna aktuálneho kalendárneho roka. Registrácia na webovej stránke www.digitalnyziak.sk bude dostupná do 30. júna 2023. Uplatnenie príspevku je možné v ktorejkoľvek z dostupných predajní zapojených do projektu, a to do 31. októbra 2023.

Cieľové skupiny:

  • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
  • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú výlučne z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
  • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60 % medián príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti (napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe)
  • žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre rok 2022/2023) vrátane žiakov piateho ročníka 8-ročných študijných odborov stredných škôl

Často kladené otázky: https://digitalnyziak.sk/casto-kladene-otazky/

Zdroj a ďalšie informácie: https://digitalnyziak.sk/

28. 2. 2023

Digitálny príspevok pre žiakov SR (Digitálny žiak)

Ministerstvo investícií v spolupráci s Digitálnou koalíciou – Národnou koalíciou pre digitálne zručnosti a povolania SR spúšťa národný projekt „Digitálny príspevok pre žiakov SR (Digitálny žiak)“, v rámci ktorého dostanú vybrané skupiny žiakov jednorazový príspevok 350 eur na nákup notebooku alebo tabletu s klávesnicou. Ide o jednoduchú poukážkovú schému, vďaka ktorej si budú môcť žiaci zaobstarať presne také zariadenie, ktoré najviac vyhovuje ich potrebám.

Príspevok v rámci projektu Digitálny žiak je určený pre žiakov základných a stredných škôl pochádzajúcich zo sociálne slabšieho prostredia a z domácností, ktoré neprekračujú 60 % mediánu príjmu. Nárok na príspevok majú aj všetci terajší prváci na stredných školách. 

O možnostiach, ako získať príspevok, dostanú žiaci a ich zákonní zástupcovia informácie prostredníctvom Digitálnej koalície, ktorá na projekte spolupracuje s vyše 3 500 školami z celého Slovenska. Všetky informácie o projekte sú dostupné na oficiálnej webovej stránke www.digitalnyziak.sk. K dispozícii sú zároveň aj pracovníci call centra na telefónnom čísle 02/32 28 44 66.

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.mirri.gov.sk/aktuality/informatizacia/vicepremierka-remisova-pomahame-rodinam-z-eurofondov-dostane-vyse-150-000-ziakov-digitalny-prispevok/


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov