Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

4. ročník konferencie o podnikateľskom vzdelávaní: Zručnosti do neznámej budúcnosti

Kategória: Aktuality Autor/i: zps.sk

Podľa OECD je na Slovensku až 70 % pracovných miest ohrozených automatizáciou. Navyše viac ako polovica slovenských tínedžerov si vyberá študijné odbory pripravujúce na povolania, ktoré už o 15 rokov nemusia existovať.

Podľa Združenia podnikateľov Slovenska školy, ktoré sa zameriavajú na poznatky z oblasti matematiky, prírodných vied a technológií a zároveň rozvíjajú u mladých ľudí mäkké zručnosti a charakter výrazne zvyšujú ich šancu na uplatnenie sa v podmienkach neustále zrýchľujúcich sa zmien a narastajúcej neistoty. Na výročnej konferencii budú zástupcovia súkromného sektora a vzdelávacej komunity budú diskutovať o tom, čo a ako učiť, ak chceme pripraviť absolventov pre rýchlo sa meniaci svet a povolania, ktoré dnes neexistujú.

Na konferencii, ktorá sa uskutoční 21. marca 2023 v Bratislave (Hotel Devín), sa bude hovoriť aj o tom, ako zmení umelá inteligencia trh práce a vzdelávanie, ako pripravovať žiakov a študentov na povolania, ktoré dnes nepoznáme, ako vedia podnikatelia pomôcť školám držať krok s dobou.

Účasť na podujatí je bezplatná. Registrovať sa môžete tu.

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.zps.sk/novinky/2023/4-rocnik-konferencie-o-podnikatelskom-vzdelavani-zrucnosti-do-neznamej-buducnosti?fbclid=IwAR0UFtdMZhALfzUk7gjXYBbr1yVka1O5wVTxtO0Kv75dxaaRQsYoDbiNoRQ




Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov