Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Online časopis

Uplatnenie absolventov na trhu práce cez projekty úradov práce

Dátum: Rubrika: Informujeme

Na trh práce prichádzajú v máji prví tohtoroční absolventi stredných a vysokých škôl. Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny im ponúkajú viaceré nástroje pre uľahčenie ich cesty na trh práce. Okrem sprostredkovania širokej ponuky pracovných pozícií a odborného poradenstva, môžu absolventom finančne asistovať pri rozvoji zručností a doplnení vzdelania.

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny sú pripravené podporiť absolventov stredných a vysokých škôl, ktorí hľadajú uplatnenie na trhu práce a neplánujú ďalej pokračovať v štúdiu na škole. Absolventi bez práce nie sú povinní sa na úrade práce evidovať ako uchádzači o zamestnanie, môžu tak však dobrovoľne urobiť, ak majú záujem o prístup k vybraným službám na podporu zamestnanosti, ktoré úrady poskytujú.

Pomoc pri hľadaní zamestnania – K pracovným ponukám zverejneným na webovom portáli sluzbyzamestnanosti.gov.sk má prístup široká verejnosť. V súčasnosti si iba uchádzači o zamestnanie môžu na portáli vytvoriť vlastný profil a aktivovať agenta. Agent automaticky vyhľadá pracovné ponuky v súlade s predstavami a schopnosťami uchádzača a konkrétne ponuky pošle na jeho email. Výhodou profilu je, že sa vďaka nemu môžu o uchádzačovi jednoducho dozvedieť aj potenciálni zamestnávatelia. S aktuálnou ponukou takmer 95

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Seriály