Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Online časopis

Charakter človeka určuje jeho osud

Dátum: Rubrika: Editoriál

„Prišiel som v nádeji, že som sa zmýlil v Sedgewickovi Bellovi ...  toto je však príbeh bez prekvapenia. Sedgewicka som nič nenaučil. Ale cena života sa neurčuje podľa jedného neúspechu... to ma naučili ostatní študenti. I keď sú niekedy naše kroky vratké, údelom učiteľa je dúfať, že s učením sa charakter môže meniť a s ním aj jeho osud.“ Kevin Kline vo filme Klub vyvolených (2002)

Úvodné myšlienky profesora Williama Hunderta (Kevin Kline) vo filme Klub vyvolených nám ponúkajú životnú lekciu o tom, že nie všetko musí byť ideálne, že ani pri najlepšej vôli sa nevyhneme sklamaniam, zlyhaniam a neúspechu. Dvojnásobne to platí, ak manažujeme tím, triedu, skupinu. Neúspech, ktorý z času na čas zažívame, by nemal byť meradlom kvality, ale motorom hľadanie nových ciest, príležitosťou zmeny a výzvou ako vnímať javy okolo seba vo svojej prirodzenosti. Témy, ktoré súvisia s formovaním charakteru človeka, ponúkame aj v 3. čísle časopisu Manažment školy v praxi.

Základom riešenia každého konfliktu či už vznikol medzi žiakmi alebo v pedagogickom tíme, je dohoda. Dana Švecová v príspevku Konflikty medzi žiakmi a ich

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Seriály