Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Online časopis

Zrušenie pandemického ošetrovného od 1. septembra 2023

Dátum: Rubrika: Informujeme

Sociálna poisťovňa od 1. septembra 2023 prestala uplatňovať ustanovenia týkajúce sa pandemického ošetrovného, ktoré sa poistencom poskytovalo od začatia krízovej situácie na Slovensku (od 12. marca 2020).

Počas krízovej situácie bola zákonom stanovená povinnosť zariadení zasielať údaje o deťoch, ktoré sa v priebehu predmetného mesiaca nezúčastňovali výchovno-vzdelávacieho procesu z dôvodu, že im bola nariadená karanténa izolácia alebo ich trieda, resp. škola bola uzavretá rozhodnutím príslušného orgánu alebo ich oprávnený lekár ospravedlnil pre chorobu, resp. rodičom lekár potvrdil potrebu ošetrovania z dôvodu choroby dieťaťa/žiaka.

Uvedené zoznamy neprítomných žiakov zariadenia zasielali príslušným RÚŠS v sídle kraja a následne príslušný RÚŠS tieto údaje oznámil Sociálnej poisťovni. Na základe uvedených zoznamov si Sociálna poisťovňa preverovala na účely nároku na ošetrovné splnenie podmienky uzavretia zariadení.

Zrušenie pandemického ošetrovného od 1. septembra 2023 ruší aj povinnosť zariadení každý mesiac zasielať zoznamy neprítomných žiakov.

Zariadenia, ktoré budú od 1. se

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Seriály