Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Online časopis

Kariérové stupne pedagogických a odborných zamestnancov

Dátum: Rubrika: Personalistika

ZMENY OD 1. 9. 2023

V príspevku pripomenieme zaraďovanie pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov do kariérových stupňov na základe posúdenia kvalifikačných predpokladov. Upozorníme na zmenu v zaraďovaní do kariérových stupňov, ktorú prináša zákon č. 136/2023 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Zmena nadobúda účinnosť 1. septembra 2023.

Dňa 1. septembra 2023 nadobúda účinnosť zákon č. 136/2023 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 138/2019 Z. z.“). Zákon prináša doplnenie § 30 zákona č. 138/2019 Z. z. Podľa dôvodovej správy zákon prispieva k skvalitňovaniu výchovy a vzdelávania v školách a školských zariadeniach. Zákon má predstavovať priamu motiváciu pre zapojenie sa do výchovy a vzdelávania žiakov ďalších odborníkov oblasti športu, významných umelcov alebo významných odborníkov z rôznych oblastí ekonomických a iných činností, ktoré súvisia s odborným vzdelávaním.

Kvalifikačné predpoklady

Pri posudzovaní predpokladov na výkon pracovnej činnosti pedagogického zamestnanca a odborného zamestnanca hovoríme o kvalifikačných predpokladoch, bezúhonnosti, zdravotnej spôsobilosti a ovládaní štátneho jazyka. Kvalifikačné predpoklady má zamestnanec spĺňať po celý čas výkonu pracovnej činnosti.

Posúdenie kvalifikačných predpokladov

Kvalifikačnými predpokladmi na výkon pracovnej činnosti v jednotlivých kategóriách pedagogického/odborného zamestnanca rozumieme vzdelanie, a v prípade, že sa vyžaduje, aj dĺžku výkonu pracovnej činnosti.

Posudzovanie kvalifikačných predpokladov pre jednotlivé kategórie pedagogického zamestnanca (ďalej len „PZ“) alebo odborného zamestnanca (ďalej len „OZ“) je na základe získaného vzdelania. Na tento účel zamestnanec, resp. uchádzač o zamestnanie predkladá doklady o získanom vzdelaní.

Príklad:

Zamestnanec predkladá napr. vysvedčenie o maturitnej skúške, výučný list, vysvedčenie o záverečnej pomaturitnej skúške, vysvedčenie o absolventskej skúške a absolventský diplom, vysokoškolský diplom, vysvedčenie o štátnej skúške, dodatok k diplomu, doklad o absolvovaní programu kvalifikačného vzdelávania. Ďalej PZ/OZ predkladá aj napr. osvedčenie o úplnej kvalifikácii, vysvedčenie o štátnej jazykovej skúške, doklad o vykonaní prvej atestácii a pod.

Zákon definuje požiadavku dosiahnutého vzdelania pre jednotlivé kategórie najmenej:

  • vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa – učiteľ základnej školy, učiteľ strednej školy, učiteľ jazykovej školy, učiteľ profesijného rozvoja, školský špe­ciálny pedagóg, školský digitálny koordinátor a odborný zamestnanec,
  • vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa – zahraničný lektor (od 1. 9. 2029 aj učiteľ materskej školy, ktorý poskytuje výchovu a vzdelávanie deťom, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné1),
  • vyššie odborné vzdelanie – učiteľ základnej umeleckej školy a korepetítor,
  • úplné stredné odborné vzdelanie – učiteľ materskej školy (od 1. 9. 2029 učiteľ materskej školy, ktorý poskytuje výchovu a vzdelávanie deťom, pre ktoré nie je predprimárne vzdelávanie povinné2), vychovávateľ, majster odbornej výchovy a pedagogický asistent,
  • úplné stredné všeobecné vzdelanie alebo úplné stredné odborné vzdelanie – školský tréner.

Od 1. januára 2022 platí, že na PZ a OZ, ktorý vykonáva pracovnú činnosť na základe dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru, sa nevzťahuje podmienka § 11 ods. 1 písm. a), t. j. vyžadovaným stupňom vzdelania pre učiteľa ZŠ/SŠ, učiteľa jazykovej školy, učiteľa profesijného rozvoja, školského špeciálneho pedagóga, školského digitálneho koordinátora a odborného zamestnanca je vysokoškolské vzdelanie II. stupňa.

Od 1. 9. 2023 je účinná vyhláška č. 173/2023 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov. Na základe predložených dokladov o získanom vzdelaní posudzuje zamestnávateľ plnenie kvalifikačných predpokladov podľa tejto vyhlášky. Posudzuje sa študijný program a študijný odbor získaného vzdelania, ako aj ďalšie získané vzdelania. V prípade pochybnosti alebo nejasnosti pri ich posudzovaní je dôležitá informácia o obsahu záverečnej skúšky.

V niektorých prípadoch možno zohľadňovať napr. druh školy, obsah získaného vzdelania a pod.

Príklad:

Ak ide o učiteľa, vychovávateľa alebo o majstra odbornej výchovy, kvalifikačné predpoklady sa posudzujú aj s ohľadom na druh školy a typ školy alebo na druh školského za

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Seriály