Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Dobré rady na výlety

Kategória: Aktuality

Mesiac jún je v školskom prostredí aj mediacom, kedy žiaci absolvujú školské výlety. V článku autori ponúkajú niekoľko rád, ako sa vyhnúť nepríjemnostiam a zlodejom. 

  1.  Do najmenšieho priestoru batohu, ktorý je pôvodne určený na doklady, kľúče, mobilné telefóny, peňaženky a pod., tieto veci nedávajte! Lebo prvé miesto, kde sa zlodej pokúsi kradnúť, bude práve tam. 
  2. Keď cestujete v MHD alebo vlakom, nezapínajte obojstranné zipsy smerom do stredu, lebo takto sa dá otvoriť batoh oveľa rýchlejšie nielen vám, ale najmä zlodejovi. Správne zapnutie zipsu jevpravo alebo vľavo. Ak ste ľavák vľavo, ak pravák, tak vpravo. Keď totiž nesiete batoh na ramene, dokážete pocítiť ruku zlodeja oveľa skôr. Táto rada platí najmä v dopravných prostriedkoch a v obchodoch.
  3. Ak cestujete vlakom, svoju osobnú batožinu si dávajte do priečinku nie nad seba, ale pred seba. Aby ste na ňu videli.
  4. Pred výletom si vždy nabite mobil, aby ste mali dostatočnú kapacitu batérie na prípadný dôležitý telefonát.
  5. majte uschovaný na bezpečnom mieste a nenoste ho v zadnom vrecku nohavíc. Ani ho nevystavujte počas výletu priamemu slnečnému žiareniu, aby sa neprehrial a trvalo nepoškodil.
  6. Ak pravidelne užívate lieky, pripravte si ich na cestu. Ak používate nejaké lieky len v prípade mimoriadneho zhoršenia zdravotného stavu, pripravte si aj tie.
  7. Majte pri sebe dôležité telefónne čísla na blízkych, ak by sa vám pokazil mobil. Seniori by mali mať pri sebe aj číslo na svojho ošetrujúceho lekára. Najmä ak užívajú lieky na srdce a pod.
  8. Nemajte otvorenú peňaženku pred vchodom, ani vo vchode do obchodného domu. Vzbudíte zbytočne pozornosť tých, ktorí tam prišli kradnúť.
  9. Skôr, než začnete v obchodom dome telefonovať, pozrite sa najskôr za seba, či nejde za vami nejaká podozrivá osoba. Môžete sa tak vyhnúť okradnutiu.
  10. Pamätajte na dodržiavanie pitného režimu. Majte so sebou aspoň malú fľašku pitnej vody.

(redakčne upravené)

Zdroj a celý príspevok je dostupný na: http://www.banovce.sk/?id_menu=0&module_action__172909__id_ci=167597#m_172909

 


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov