Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Evidovanie neprítomnosti žiaka

Publikované: Autor/i: JUDr. Ing. Lucia Pivarníková

Pokiaľ sa na strednej škole v určitý deň nekonalo riadne vyučovanie (z objektívnych dôvodov) a žiaci mali ako náhradný program len účasť na kultúrnom podujatí (v rovnakom meste) v trvani cca 2 hodiny, po ktorom išli domov, je možné za daný deň evidovať neprítomnosť žiaka v trvaní celých 7 hodín podľa rozvrhu hodín? Ak takáto neprítomnosť žiaka, hoci odôvodnená, bola rodičom ospravedlnená neskôr než v lehote stanovenej školským poriadkom, je možné žiakovi evidovať celých 7 neospravedlnených hodín a následne mu preto znížiť v súlade so školským poriadkom známku zo správania až o 2 stupne?

V prípade, ak bol žiak s ukončenou povinnou školskou dochádzkou po dohode s vyučujúcim uvoľnený o cca 5 minút skôr z poslednej vyučovacej hodiny ale toto uvoľnenie nebolo rodičom následne v lehote stanovenej školským poriadkom dodatočne ospravedlnené (ospravedlnené bolo neskôr) možno evidovať danú hodinu ako celú neospravedlnenú?

§ 58 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov ustanovuje opatrenia vo výchove, ktoré môžu byť pozitívne (pochvala alebo iné ocenenie), alebo negatívne (napomenutie, pokarhanie, podmienečné vylúčenie alebo vylúčenie).

Klasifikáciu správania žiaka navrhuje triedny učiteľ po prerokovaní s učiteľmi a schvaľuje riaditeľ po prerokovaní v pedagogickej rade.

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk