Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Uplatnenie nadčasových hodín pri školení a divadelnom predstavení so žiakmi

Publikované: Autor/i: JUDr. Matej Drotár

Pani učiteľka SŠ týždenne vyučuje 27 hodín, z toho má 22 hodín základný úväzok a 5 nadčasové hodiny (išli sme po starom, mala ich presne určené v týždni napr. utorok 6. VH). V utorok je na školení celý deň a v piatok bude tri hodiny so žiakmi na divadelnom predstavení. Môže si uplatniť v tomto týždni 5 nadčasových hodín?

V tomto prípade účasť na divadelnom predstavení so žiakmi sa nepovažuje za priamu výchovno-vzdelávaciu činnosť, ale za čas, kedy zamestnanec vykonáva ostatné činnosti súvisiace s priamou výchovno-vzdelávacou činnosťou. Zo znenia otázky nie je jednoznačne jasný charakter školenia, ktoré absolvuje učiteľka. Rozhodujúce je, či ide o školenie, ktoré učiteľka absolvuje v rámci pracovného času alebo jej na účasť na školení bolo poskytnuté pracovné voľno s náhradou funkčného platu.

Ak ide o školenie v rámci pracovného času, tak tento čas sa nepovažuje za priamu výchovno-vzdelávaciu činnosť ale za čas, v ktorom zamestnanec vykonáva ostatné činnosti súvisiace s priamou výchovno-vzdeláv

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk