Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Zaradenie zamestnanca do kariérového stupňa

Publikované: Autor/i: RNDr. Bc. Mária Takáčová

Na SOŠ lesnícku nastúpil učiteľ odborných predmetov, ktorý má ukončené VŠ II. (Ing.) na TU vo Zvolene, odbor - lesníctvo v roku  06/2003, VŠ III. (PhD.) na TU vo Zvolene (Mechanizácia poľnohospodárskej a lesníckej výroby) v roku 06/2007, DPŠ - učiteľ odborných predmetov na TU vo Zvolene v roku 2009. Potvrdenie o odbornej praxi z TU Zvolen má od 1. 10. 2003 do 30. 9. 2006 - interné doktorandské štúdium, kde súčasťou bola povinná pedagogická prax a od 1. 10. 2006 do 30. 6. 2018 ako učiteľ - odborný asistent. Do akého kariérového stupňa ho treba zaradiť? Ako treba počítať pedagogickú prax? Možno započítať pedagogickú prax aj ako pedagógovi na TU?

Odpoveď:

Pedagogický zamestnanec podľa uvádzaných informácií má prax na vysokej škole, absolvoval doktorandské štúdium a pôsobil na vysokej škole  ako odborný asistent. V otázke neuvádzate, či ide u tohto pedagogického zamestnanca o prvý pracovný pomer v regionálnom školstve alebo nie.

Ak ide o prvý pracovný pomer v rámci regionálneho školstva – na základnej škole alebo strednej škole – treba, aby absolvoval adaptačné vzdelávanie. V tomto prípade bude zaradený do kariérového stupňa začínajúci pedagogický zamestnanec.

(§ 27 ods. 3 zákona č. 317/2009 Z

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk