Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Komisionálne preskúšanie a práca nadčas

Publikované: Autor/i: PaedDr. ThLic. Oľga Pivarníková

Dá sa za prácu nadčas považovať aj skúšanie vyučujúcim v rámci komisionálnych skúšok v čase od 13:45 hod. do 15:00 hod? Aké ďalšie práce mimo už spomínaných možno považovať za nadčasovú prácu PZ?

Situácia:

Pedagogickí zamestnanci majú stanovenú pracovnú dobu v čase od 07:00 hod. do 15:00 hod., z toho musia byť prítomní v škole v čase od 7:15 hod. do 14:00 hod. (pevne určená pracovná doba) a v čase porád, schôdzí, konzultácií s rodičmi, mimotriednych prác so žiakmi a ďalšie činnosti súvisiace s priamou výchovno-vzdelávacou činnosťou, ktoré môžu vykonávať aj mimo pracoviska po pevne stanovenej pracovnej dobe. Za prácu nadčas považujeme u pedagogických zamestnancov priamu výchovno-vzdelávaciu činnosť nad základný úväzok určenú rozvrhom alebo na základe rozpisu zastupovania, ako aj prípravu na súťaže žiakov, resp. dozor nad žiakmi  na školských akciách podľa rozpisu dozoru (nad stanovený pracovný čas do večierky).

Odpoveď:

Vami stanovený pracovný čas pre pedagogických zamestnancov (ďalej len „PZ“) je od 07:00 hod. do 15:00 hod.  Pevný pracovný čas, kedy je účasť PZ na pracovisku je nevyhnutná, je od 07:15 hod. do 14:00 hod. a v čase vykonávania ostatných činnost

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk