Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Vyplácanie štipendií a minimálnej mzdy študentov

Publikované: Autor/i: JUDr. Ing. Marián Varga

Ako treba postupovať v nasledovnom prípade? Žiaci idú na odbornú prax k zamestnávateľovi, ktorý má zmluvu so strednou školou. Zaujíma nás spôsob vyplácania štipendia 50 eur a polovicu minimálnej mzdy na hodinu práce. Žiak odpracuje 6,5 hodiny denne a praxovať bude dva týždne. Akým spôsobom by zamestnávateľ mal vyplácať, aby nemusel platiť odvody za týchto študentov - nejedná sa o duálne vzdelávanie. Prax vykonávajú v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu ako odborná prax, alebo odborný výcvik.

Podľa § 19 ods. 2 písm n) bod 2. zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov, daňové výdavky, ktoré možno uplatniť len v rozsahu a za podmienok ustanovených v tomto zákone, sú poskytovanie praktického vyučovania žiakov na základe zmluvy o poskytovaní praktického vyučovania a zmluvy o duálnom vzdelávaní (§ 8 ods. 2 a § 16 zákona č. 61/2015 Z. z.) alebo slúži na činnosť strednej odbornej školy s označením podniková škola, (§ 24a zákona č. 61/2015 Z. z. v znení zákona č. 209/2018 Z. z.).

Daňové výdavky, ktoré možno uplatniť len v rozsahu a za podmienok ustanovených v zákone č. 61/2015 Z. z., sú výdavky (náklady) na pracovné a sociálne podmienky a starostlivosť o zdravie vynaložené na odmenu za produktívnu prácu najviac do výšky 100% z hodinovej minimálnej mzdy, podnikové štipendium, hmotné z

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk