Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Posunutie termínu volieb do rady školy

Publikované: Autor/i: Mgr. Mária Stanislavová

Potrebovala by som poradiť ohľadom voľby nepedagogického zamestnanca do rady školy. Sme málotriedna škola a máme zamestnanú iba jednu pani upratovačku, ktorá je momentálne na dlhodobej OČR. Nevieme, kedy nastúpi do práce. Školu zatiaľ pomáha upratovať upratovačka, ktorá upratuje aj priestory obecného úradu. Od nového mesiaca bude prijatá na zastupovanie do školy nová upratovačka. Voľby do rady školy sa však uskutočnia skôr, ako bude prijatá na zastupovanie. Môžeme uskutočniť voľby nepedagogického zamestnanca až v novom mesiaci a voľby zástupcov rodičov budú skôr? Funkčné obdobie rady školy končí už tento mesiac.

Podľa § 25 ods. 1 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov za ustanovenie rady školy zodpovedá zriaďovateľ. Podľa tohto ustanovenia sa rada školy skladá z 5 až 11 členov. Len ak má škola nižší počet zamestnancov ako 25, počet členov rady školy môže byť nižší ako 11. Päť členov môže mať rada školy len v prípade, že počet zamestnancov je nižší ako 10.

Ak ide o málotriednu školu, je pravdepodobné, že počet zamestnancov je menej ako desať. V takom prípade sa postup pri ustanovení rady školy uskutočňuje v súlade s

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk