Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Dotácie na žiaka v prípade návštevy dvoch ZUŠ

Publikované: Autor/i: Ing. Mgr. Zdenka Matulová Juríková

Žiak prihlásený na individuálnu formu vzdelávania HO - husle v inej ZUŠ, a ten istý žiak prihlásený na skupinovú formu vyučovania u nás v TO odovzdá čestné vyhlásenie (prípadne novú prihlášku) pre obidve školy. Moja otázka znie. Môžu obidve školy dostať na daného žiaka dotácie? Pokiaľ mám správne informácie, tak  škola si môže uplatniť dotáciu iba pre jednu školu. Poprosím Vás o vyjadrenie ako v takomto prípade postupovať, keď máme žiaka, ktorý u nás chce študovať skupinový odbor a zároveň ma iný odbor individuálny v inej ZUŠ.

Podľa § 7a ods. 1 zákona č. 597/2003 Z. z. na účely rozdeľovania a poukazovania výnosu dane z príjmov obciam na nasledujúci kalendárny rok podľa osobitného predpisu sa zbierajú údaje o počte žiakov základnej umeleckej školy v individuálnej forme vzdelávania a v skupinovej forme vzdelávania od piatich rokov veku do dovŕšenia 25 rokov veku podľa stavu k 15. septembru začínajúceho školského roka,...

Podľa

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Kniha mesiaca - JÚL - Zriaďovateľ školy - práva, povinnosti, kompetencie N

Publikované:

Publikácia Zriaďovateľ školy - práva, povinnosti, kompetencie autorky Ingrid Konečnej Veverkovej dopĺňa a kompletizuje už vydané príručky, ktoré sa všeobecne venovali problematike riadenia a ekonomiky školy a školského zariadenia či špeciálne konkrétnym typom školských inštitúcií v rámci regionálneho školstva. Publikácia je v našom Eshope na wolterskluwer.sk.