Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Vyhláška o priznávaní štipendia žiakom stredných škôl - pripravované znenie

Publikované: Autor/i: -

1. januára 2022 mala nadobudnúť účinnosť aj vyhláška o priznávaní štipendia žiakom stredných škôl. Vyhláška upravuje podrobnosti o náležitostiach žiadosti o priznanie štipendia, druhoch štipendií, kritériách na priznanie štipendia, výške štipendia a kritériách na poskytnutie nepeňažného plnenia (nrsr.sk).

Štipendium sa môže poskytovať ako sociálne štipendium alebo mimoriadne štipendium - žiakovi s priemerným prospechom počas štúdia do 1,50 vrátane, na základe návrhu triedneho učiteľa (prerokovanie a odsúhlasenie pedagogickou radou). 

Žiadosť obsahuje:

  • druh štipendia, meno, priezvisko, dátum narodenia, adresa trvalého pobytu žiaka/zákonného zástupcu, ďalej rodné číslo, číslo občianskeho preukazu žiaka a korešpondenčná adresa, telefonický kontakt zákonného zástupcu, obsahuje aj názov školy, školský rok, na ktorý sa žiadosť vzťahuje, číslo bankového účtu (SR), na ktorý bude škola zasielať štipendium žiakovi, dátum podania žiadosti, informáciu o celkovom prospechu žiaka a priemernom prospechu žiaka za predchádzajúce obdobie, ktorým je 2. polrok školského roka, ktorý predchádza školskému roku, na ktorý sa žiadosť o priznanie štipendia vzťahuje, čestné vyhlásenie žiaka, zákonného zástupcu/zástupcu zariadenia o pravdivosti údajov a vyhlásenie žiadateľa, podpis žiadateľa, podpis riaditeľa školy.

Zamestnanec školy, ktorý žiadosť spracúva, ju skontroluje, potvrdí údaje o priemernom/celkovom prospechu žiaka za pre

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk