Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Výzvy

Výzva „Spolu múdrejší 2“

Kategória: Výzvy

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyhlasuje výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na program doučovania „Spolu múdrejší 2“ na mesiace október až december 2021. Termín na podanie projektu prostredníctvom elektronického formulára je 27. 09. 2021 (minedu.sk).

Cieľom výzvy je podporiť tie základné školy, ktoré budú prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov, vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v hodinách mimo vyučovania v stanovenom rozsahu.

Výška finančných prostriedkov pre jednu základnú školu

Doučujúci 200,-Eur/mesiac pri splnení podmienok minimálne 10 žiakohodín/týždenne (bližšie informácie v manuáli)

Koordinátor doučovania, ak na škole doučuje:

  • 1-5 doučujúcich – 150,- €/mesiac 
  • 6 a viac doučujúcich – 150,- €/mesiac

Merateľné ukazovatele projektu:

  • Počet odučených žiakohodín
  • Počet zapojených škôl s žiakmi z SZP/HN

Oprávnení žiadatelia:

  • základné školy,
  • špeciálne základné školy,
  • spojené školy, ktoré majú organizačnú zložku základná škola (prípadne ich elokované pracoviská), zaradené do siete škôl a školských zariadení SR.

Oprávnené aktivity:

  • Doučovanie v mimoškolských hodinách je zamerané na predmety z tzv. hlavných vzdelávacích oblastí (jazyk a komunikácia, matematika a informatika, človek a spoločnosť, človek a príroda).

Termín realizácie programu: od 1. 10. 2021 do 31.12.2021.

Základnej škole, ktorá bude úspešným žiadateľom, budú zaslané finančné prostriedky z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v priebehu októbra 2021. Škola realizuje doučovanie s jedným alebo viacerými doučujúcimi s tým, že program realizuje počas troch mesiacov od 1.10. 2021 do 31.12.2021. Škola vykazuje doučovanie v jednoduchej triednej knihe (vzor zverejnený), v ktorej sa zaznamenáva menoslov doučujúcich sa žiakov, realizované hodiny a ich stručnú náplň. V triednej knihe vyznačí aj to kedy sa doučujúci pripravuje na doučovanie. Okresné úrady v sídle kraja zabezpečia kontrolu podporených škôl na základe podkladov z MŠVVaŠ SR.

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.minedu.sk/vyzva-spolu-mudrejsi-2/

 

 

 


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív výziev