Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Vyhláška č. 21/2022 Z. z. o pedagogickej dokumentácii - 15. 3. 2022

Publikované: Autor/i: -

UPOZORNENIE: 1. septembra 2023 nadobudla účinnosť vyhláška č. 339/2023 Z. z. o pedagogickej dokumentácii a ďalšej dokumentácii. Novým predpisom sa zrušuje predtým platná vyhláška č. 21/2022 Z. z. o pedagogickej dokumentácii a ďalšej dokumentácii. PRÍSPEVOK K TÉME: Vyhláška o pedagogickej dokumentácii a ďalšej dokumentácii.

15. marca 2022 nadobudne účinnosť vyhláška č. 68/2022 Z. z.ktorou sa mení a dopĺňa vyhláška č. 21/2022 Z.z. o pedagogickej dokumentácii a ďalšej dokumentácii.

Cieľom návrhu vyhlášky je najmä úprava rozsahu pedagogickej dokumentácie detí so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami alebo žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami súvzťažne k príslušnej kategórii detí so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami alebo žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami a formy ich vzdelávania.

§ 3 vyhlášky č. 21/2022 Z.z. Pedagogická dokumentácia dieťaťa/žiaka so ŠVVP

Pedagogickú dokumentáciu dieťaťa/žiaka so ŠVVP, ktorých výchova a vzdelávanie sa uskutočňuje

  • v špeciálnej škole, špeciálnej triede, škole pre žiakov s intelektovým nadaním, triede pre žiakov s intelektovým nadaním alebo v školskej integrácii, tvorí návrh na vzdelávanie dieťaťa/žiaka so ŠVVP, ktorý obsahuje správu z diagnostického vyšetrenia dieťaťa/žiaka so ŠVVP, individuálny vzdelávací program dieťaťa/žiaka so ŠVVP, ak sa podľa neho vzdeláva.
  • v materskej škole, základnej škole alebo v strednej škole v triede spoločne s ostatnými deťmi alebo žiakmi, tvorí správa z diagnostického vyšetrenia dieťaťa/žiaka so ŠVVP.

§ 5 ods. 4

Pedagogická

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Školské výlety a exkurzie N

Publikované:

Moderné formy zážitkových programov N

Publikované:

Široká škála zážitkových programov začína pri interaktívnych kioskoch v novovzniknutých poznávacích centrách, cez výnimočné programy rôznych združení, až po celodenné zážitkové aktivity na kľúč, kde organizátor, pripraví celodenný program a ešte aj poskytne žiakom stravu. Predstavme inštitúcie, kde možno takéto druhy zážitkových programov absolvovať.