Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

COVID-19 Distribúcia pohotovostných zásob zo SŠHR

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Ministerstvo školstva priorizuje zabezpečenie ochranných pomôcok a dezinfekčných prostriedkov pre materské a základné školy vrátane špeciálnych škôl.

MV SR v spolupráci s OÚ v sídle kraja určí miesto dopravenia a uskladnenia pohotovostných zásob pre MŠ, ZŠ (vrátane ŠŠ). Zriaďovateľom a ich školám budú na základe celkového počtu zamestnancov škôl vydané na 1 zamestnanca 1 jednorazové rúško na každý pracovný deň v mesiaci jún (max. 22 ks/zamestnanec), 3 textilné (prateľné) rúška na každého zamestnanca. Individuálne a po zvážením (pre ich nedostatok v ŠHM) je možné požiadať aj o ochranné okuliare, ochranný štít, dezinfekčný prostriedok (1 balenie 5 litrov – riediteľné 1:10). OŠ OÚ v sídle kraja si overí počet oprávnených zamestnancov a zabezpečí výdaj pomôcok a prostriedkov oprávneným žiadateľom.

Zdroj a ďalšie informácie: https://www.minedu.sk/organizacia-distribucie-poskytnutych-pohotovostnych-zasob-zo-spravy-statnych-hmotnych-rezerv-sr-pre-materske-skoly-zakladne-skoly-specialne-materske-skoly-a-specialne-zakladne-skoly-25-5-2020/


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov