Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Blízke osoby vo vzťahu k nadriadenosti a podriadenosti

Kategória: Aktuality Autor/i: Ing. Jarmila Belešová

Vyberáme otázky z Riadenia školy

Je možné zaradiť do vzájomnej priamej podriadenosti zamestnanca, ktorý je blízkou osobou? Príklad: Novovymenovaná riaditeľka materskej školy, ktorá nemá právnu subjektivitu a ktorej zriaďovateľom je obec, je priamo podriadená sesternici - starostke (štatutárny orgán).

Odpoveď

Podľa § 7 zákona č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov zamestnancov, ktorí sú blízkymi osobami, a zamestnancov a fyzické osoby vykonávajúce verejnú funkciu, ktorí sú blízkymi osobami, nemožno zaradiť do vzájomnej priamej podriadenosti alebo nadriadenosti alebo tak, aby jeden podliehal pokladničnej kontrole alebo účtovnej kontrole druhého, okrem zamestnancov zastupiteľských úradov Slovenskej republiky v zahraničí a zamestnancov zamestnávateľa, u ktorého pôsobí len jeden vedúci zamestnanec, ktorý je štatutárnym orgánom.

Podľa § 116 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov blízkou osobou je príbuzný v priamom rade, súrodenec a manžel; iné osoby v pomere rodinnom alebo obdobnom sa pokladajú za osoby sebe navzájom blízke, ak by ujmu, ktorú utrpela jedna z nich, druhá dôvodne pociťovala ako vlastnú ujmu. Podľa § 117 uvedeného zákona sa stupeň príbuzenstva dvoch osôb určuje podľa počtu zrodení, ktorými v priamom rade pochádza jedna od druhej a v pobočnom rade obidve od najbližšieho spoločného predka. Príbuzenstvom sa teda rozumie vzťah predkov a potomkov a vzťah osôb pochádzajúcich od spoločného predka.

Uvedené ustanovenia Občianskeho zákonníka rozlišujú osoby, ktoré súnavzájom blízke (príbuzní v priamom rade, súrodenci a manžel), a osoby, ktoré sa za určitých podmienok považujú za blízke (t. j. iné osoby). Touto rozličnou terminológiou sa vyjadruje to, že niektoré osoby sú blízkymi osobami už v dôsledku príbuzenstva, resp. manželstva, iné až vtedy, ak budú splnené ďalšie podmienky. Blízkymi osobami sú teda príbuzní a to aj príbuzní v pobočnom rade tretieho a ďalšieho stupňa (strýc, teta, bratanci, sesternice atď.), manželia alebo iné osoby, ak sú splnené ďalšie podmienky uvedené v ustanovení § 116 Občianskeho zákonníka. Určenie stupňa príbuzenstva ustanovuje § 117 Občianskeho zákonníka.

To znamená, že osobami blízkymi na účely § 7 zákona č. 552/2003 Z. z. sú aj sesternice. Osoby uvedené v otázke, a to riaditeľka materskej školy bez právnej subjektivity, ako zamestnanec, a starostka, ako fyzická osoba vykonávajúca verejnú funkciu, ktoré sú blízkymi osobami, nemôžu byť zaradené do vzťahu vzájomnej priamej podriadenosti, resp. nadriadenosti.

 

Nová publikácia v našom ESHOPE: 

 Publikácia „Zriaďovateľ školy a školského zariadenia – práva, povinnosti, kompetencie“ doplňuje a kompletizuje už vydané príručky, ktoré sa všeobecne venovali problematike riadenia a ekonomiky školy a školského zariadenia či špeciálne konkrétnym typom školských inštitúcií v rámci regionálneho školstva.

Aj v prípade najnovšieho prírastku do série odborných publikácií bolo snahou autorky napísať jednoduchú a zrozumiteľnú príručku pre správnu aplikáciu platnej legislatívy, ktoré musia zriaďovatelia škôl a školských zariadení v procese riadenia uplatňovať a dodržiavať. Na jej stránkach nájdu potrebné odborné informácie pre získanie vedomosti, znalostí a zručností k činnostiam, ktoré pri výkone svojej funkcie  zabezpečujú. Ide o dodržiavanie kompetencií a povinných náležitostí pri zriaďovaní školy a školského zariadenia, t. j. rozhodovacie procesy, procesné úkony, povinnú dokumentáciu, právne formy a formy hospodárenia a financovania. Autorka pomenúva úlohy a povinnosti jednotlivých inštitúcií štátnej správy v procese zriaďovania,vyraďovania či zlučovania škôl a rieši kompetencie obce, samosprávneho kraja či okresného úradu ako zriaďovateľa. Osobitnú pozornosť venuje právam a povinnostiam zriaďovateľa pri financovaní tak v rámci preneseného výkonu štátnej správy v školstve, ako aj v rámci originálnych kompetencií a úlohe zriaďovateľa pri vymenúvaní a odvolávaní riaditeľa školy. Svoj odborný výklad  dopĺňa 35 najčastejšie kladenými otázkami s odpoveďami a odporúčaniami pre prax a 20 vzormi procesných podaní.

Príručka je určená pre všetkých zriaďovateľov, ale aj pre riaditeľov a manažmenty škôl a školských zariadení, ktorí s dôverou môžu po nej siahnuť s vedomím, že v nej nájdu odpovede na svoje otázky. S presvedčením, že sa stane potrebnou a vítanou pomôckou v ich práci, ju odporúčame do vašej pozornosti.

 

ESHOP - Školstvo a vzdelávanie


Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov