Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - Január 2019

Dodatok k VP pre žiakov so zdravotným znevýhodnením a všeobecným intelektovým nadaním

Kategória: Základné školy Autor/i: minedu.sk

MŠVVŠ SR schválilo Dodatok č. 2, ktorým sa dopĺňajú vzdelávacie programy pre žiakov so zdravotným znevýhodnením a všeobecným intelektovým nadaním pre základné vzdelávanie pre účely školskej integrácie s účinnosťou od 1. februára 2019.

Dotácia na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa

Kategória: Aktuality Autor/i: employment.gov.sk

S účinnosťou od 1. 1. 2019 nadobúda účinnosť novela zákona č. 544/2010 Z.z.  o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, ktorá sa týka najmä poskytovania dotácie na stravu.

Európskymi hlavnými mestami kultúry v roku 2019 sú Plovdiv a Matera

Kategória: Aktuality

Od 1. januára 2019 sa o titul Európske hlavné mesto kultúry na jeden rok delia Plovdiv z Bulharska a juhotalianske mesto Matera.

Financovanie rekreačných poukazov v rámci škôl má uhrádzať štát

Kategória: Aktuality Autor/i: zmos.sk

Združenie miest a obcí Slovenska nesúhlasí s presunom finančnej záťaže pri tzv. rekreačných poukazoch zamestnancov základných škôl na mestá a obce.  Má ich financovať štát.

Individuálne vzdelávanie alebo individuálny učebný plán

Kategória: Aktuality Autor/i: PaedDr. ThLic. Oľga Pivarníková

Vyberáme z časopisu Manažment školy v praxi Aké rozhodnutie vydáva riaditeľ/ka školy – rozhodnutie o individuálnom vzdelávaní alebo o individuálnom učebnom pláne?

Jozef Gönci sa ujal funkcie štátneho tajomníka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Bývalý úspešný športový strelec a olympijský medailista Jozef Gönci sa dnes ujal funkcie štátneho tajomníka Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Do jeho pôsobnosti bude patriť oblasť športu.

Konferencia Radikalizácia mládeže!? Príčiny a prevencia extrémizmu v práci s mládežou

Kategória: Aktuality Autor/i: iuventa.sk

IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže vás pozýva na medzinárodnú konferenciu pre výskum, prácu s mládežou a mládežnícku politiku, ktorá sa uskutoční 12. 3.  – 14. 3. 2019 v Bratislave. Termín prihlásenia do 27. januára 2019.

Manažment školy v praxi č. 1/2019

Kategória: Aktuality

V prvom čísle časopisu Manažment školy v praxi sa venujeme aktuálnym problémom školských sociálnych pedagógov aj z pohľadu prípravy legislatávnych zmien. Otvorili sme novú tému na pokračovanie, ktorá sa týka integrácie žiakov v základnej škole. V ...

Možnosť zvýšenia výmery dovolenky v kolektívnej zmluve

Kategória: Aktuality Autor/i: ozpsav.sk

Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku uvádza názor k možnosti zvýšenia výmery dovolenky v kolektívnej zmluve. 

Nahlasovanie voľných pracovných miest

Kategória: Aktuality Autor/i: upsvr.gov.sk

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny informuje všetkých zamestnávateľov, že v zmysle § 62 ods. 6 zákona o službách zamestnanosti je s účinnosťou od 1. 1. 2019 zamestnávateľ povinný oznámiť voľné pracovné miesto a jeho charakteristiku úradu prá...

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov