Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Hry na rozvoj písania bez umelej inteligencie

Publikované: Autor/i: Mgr. Adrián Hudák

Predstavujeme aplikácie, ktoré nevyužívajú umelú inteligenciu, ale môžu byť skvelým trenažérom rozvoja písania. Hry sú vhodné pre mladšie ročníky na prvom stupni ZŠ.

Crazy Cursive Letters (verzia „Lite“)

Ide o hru, ktorej cieľom je pomôcť rozvíjať písanie kurzívou. Hra je veľmi intuitívna a aspekt gamifikácie a vizuálneho stimulu môže byť veľmi povzbudivý pri trénovaní písania. Princípom hry je obťahovať v správnom smere tvar, ktorý od vás hra požaduje. Tvar ťahov je naznačený guličkami, v ktorých sú šípky, ktoré naznačujú, odkiaľ kam má byť ťah realizovaný. Túto hru odporúčame hrať na tabletoch alebo chytrých telefónoch, ideálne s perom určeným na písanie po dotykovej ploche. Hru neodporúčame hrať počítačovou myšou na počítačoch. Táto aplikácia je len pre produkty Apple a je v anglickom jazyku, avšak je natoľko intuitívna, že cudzojazyčnosť tu netvorí závažnú prekážku pre užívateľa.

Cursive Letters Writing Wizard

Ide o obdobnú aplikáciu ako Crazy Cursive Letters, avšak hra je multiplatformová (dostupná pre Apple aj androidy). Aplikácia je s istými obmedzeniami, napr. zadarmo je len možnosť písania určitých písmen abecedy alebo len čísel od 0 po 7. Princípom hry je správne obťahovať tvary písaných písmen, tvarov, čísel. Aplikácia sa teší pozitívnej ná

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Archivácia elektronickej triednej knihy N

Publikované:

Elektronické schránky pomôžu vylepšiť odborníci N

Publikované:

Orientácia v e-schránkach bude čoskoro ešte prívetivejšia. Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) plánuje predstaviť nový dizajn schránok na komunikáciu so štátom. S prípravou ich novej podoby pomôžu aj  experti z praxe.

Na úradnú poštu vás upozorní e-mail či SMS-ka N

Publikované:

Úradné zásielky už nechodia podnikateľom do klasických poštových schránok, ale elektronicky. Výhodou štátnej e-schránky je, že ju na rozdiel od tej klasickej netreba kontrolovať denne. O každej novej pošte vám príde upozornenie na vami vybraný e-mail či SMS.

Podpisy elektronických úradných dokumentov a elektronické doručenky A

Publikované: Aktualizované:

Zaručený elektronický podpis (ZEP) je certifikát pre konkrétnu fyzickú osobu, ktorý má ako identifikátory meno, priezvisko a rodné číslo. ZEP sa však nesmie používať štatutárom OVM pri výkone verejnej moci.

Používatelia e-schránok budú dostávať potvrdenie o odoslaní svojho podania N

Publikované:

Elektronická komunikácia bude znova o krok prehľadnejšia. Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES) zavádza ďalšiu novinku. Od dnešného dňa nájdete vo svojej e-schránke potvrdenie presného momentu odoslania vášho elektronického podania. Správu bude systém zasielať automaticky po odoslaní a bude využiteľná aj na právne účely.