Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Aktuality - 2020

Zamestnávateľom sa mení lehota pri predkladaní evidenčného listu dôchodkového poistenia

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

V súvislosti so zmenami zákonov na zlepšenie podnikateľského prostredia, tzv. „podnikateľským kilečkom“, sa v zákone o sociálnom poistení upravila povinnosť zamestnávateľa predkladať Sociálnej poisťovni evidenciu o zamestnancovi.

Zastavme násilie v čase izolácie

Kategória: Aktuality Autor/i: employment.gov.s

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny prostredníctvom svojho Národného koordinačného strediska pre riešenie problematiky násilia na deťoch spolu Koordinačným metodickým centrom pre rodovo podmienené a domáce násilie Inštitútu pre výskum prá...

Závery Rady EÚ - Reskilling-Upskilling o rekvalifikácii a zvyšovaní kvalifikácie

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

Rada EÚ prijala závery o rekvalifikácii a zvyšovaní kvalifikácie ako základ zvyšovania udržateľnosti a zamestnateľnosti v kontexte podpory hospodárskeho oživenia a sociálnej súdržnosti, o ktorých sa rokovalo v rámci PS pre sociálne otázky (Rada EP...

Zber údajov o priebehu dištančnej výučby a o potrebách škôl

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

 Ministerstvo školstva po vzore iných krajín, akými sú Česká republika, Veľká Británia či USA, spúšťa zber údajov o priebehu dištančnej výučby. Cieľom je zistiť skúsenosti, postrehy a potreby každej základnej a strednej školy na Slovensku.

Zber údajov o žiakoch prihlásených na EČ a PFIČ MS 2021

Kategória: Aktuality Autor/i: nucem.sk

Zber údajov o školách a maturantoch realizuje CVTI SR-ŠVS Banská Bystrica prostredníctvom Informačného systému pre EČ MS a PFIČ MS. 

Zber údajov RIS/EDUZBER

Kategória: Aktuality Autor/i: minedu.sk

V školskom roku 2020/21 sa povinnosť odosielania jednotkových údajov každý mesiac týka len škôl týchto druhov: materské školy, základné školy, stredné školy, špeciálne školy.

Zdravé stravovanie počas Vianoc

Kategória: Aktuality Autor/i: uvzsr.sk

Prvý krokom je neprejedať sa, konzumovať pokrmy radšej častejšie v menších porciách a nerobiť si zbytočne veľké zásoby potravín. Sladké recepty možno pripraviť aj výmenou určitých surovín za zdravšie alternatívy (namiesto bielej múky použite špald...

Zistenia TALIS 2018 - 2. časť

Kategória: Aktuality Autor/i: nucem.sk

 Štúdiu TALIS 2018 realizoval Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) v období od 30. 4. 2018 do 11. 5. 2018 a spočívala vo vyplnení školského dotazníka riaditeľom školy a učiteľských dotazníkov vybranými učiteľmi. 

Zmena času zo soboty na nedeľu

Kategória: Aktuality

V noci zo soboty na nedeľu sa mení letný čas na zimný. 

Zmena dôchodkového veku od 1. januára 2021 a vplyv na platenie poistného na sociálne poistenie

Kategória: Aktuality Autor/i: socpoist.sk

Sociálna poisťovňa informuje, že s účinnosťou od 1. januára 2021 dochádza k zmene dôchodkového veku poistencov narodených v rokoch 1957 až 1965, ak sa im zohľadňuje výchova dieťaťa.

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Archív článkov