Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Rozdiel medzi príspevkom na stravu a stravným lístkom

Publikované: Autor/i: Ing. Mgr. Zdenka Juríková Matulová


Sme škola s vlastnou jedálňou. Väčšina zamestnancov sa stravuje, ale máme zamestnanca, ktorý má zdravotné problémy a požaduje na základe lekárskeho potvrdenia stravné lístky. Rozdiel medzi príspevkom na stravu a stravným lístkom je 0,79 €. Zvýhodnení sú zamestnanci, ktorí dostávajú stravné lístky. Ako by sa to malo riešiť? Dá sa chorým zamestnancom namiesto stravných lístkov prispievať na stravu v takej výške, v akej platia za obedy ostatní zamestnanci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni?

Odpoveď:

Stravovanie zamestnancov upravuje  § 152 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce, podľa ktorého:

1. Zamestnávateľ je povinný zabezpečovať zamestnancom vo všetkých zmenách stravovanie zodpovedajúce zásadám správnej výživy priamo na pracoviskách alebo v ich blízkosti.

2. Zamestnávateľ zabezpečuje stravovanie podľa odseku 1 najmä poskytovaním jedného teplého hlavného jedla vrátane vhodného nápoja zamestnancovi v priebehu pracovnej zmeny:

  • vo vlastnom stravovacom zariadení,
  • v stravovacom zariadení iného zamestnávateľa alebo
  • zabezpečí stravovanie pre svojich zamestnancov prostredníctvom právnickej osoby alebo fyzickej osoby, ktorá má oprávnenie sprostredkovať stravovacie služby,

3. Zamestnávateľ prispieva na stravovanie podľa odseku 2 v sume najmenej 55 % ceny jedla, najvia

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk