Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

Prieskum trhu – verejné obstarávanie - energie

Publikované: Autor/i: JUDr. Ing. Marián Varga

Sme Zš s právnou subjektivitou. Budúci mesiac nám končí platnosť dodatku k zmluve za energie, konkrétne za plyn (SPP, mesačá úhrada cca 1200 eur). Ku koncu roka nám rovnako uplynie platnosť dodatku k zmluve za elektrinu (SSE, mesačná úhrada cca 720 eur). Vyplýva nám nejaká zákonná povinnosť robiť prieskum trhu, resp. iný spôsob obstarávania energií predtým, ako pristúpime k predĺženiu zmluvy alebo nie? Tzn., či aktuálna legislatíva v oblasti VO nám umožňuje uzavrieť dodatky k zmluvám priamo alebo musíme najskôr vykonať napr. prieskum trhu. 

V danom prípade finančný limit zákazky v oboch prípadoch prekročí 5000,- eur, a to v priebehu kalendárneho roka alebo počas platnosti zmluvy. Na Vašu situáciu je preto potrebné aplikovať  postup podľa zákona o verejnom obstarávaní zákon č. 343/2015 Z. z., pričom pôjde o postup pre zákazky s nízkou hodnotou.

Zadávanie zákaziek s nízkou hodnotou možno označiť za osobitný postup vo verejnom obstarávaní, ktorý je upravený v § 117 zákona. Ide o tie zákazky, ktoré sa finančne pohybujú v rozmedzí od 5000 eur až po spodnú hranicu finančného limitu podlimitných zákaziek, teda do 70 000 eur.

Na zobrazenie tohto obsahu nemáte dostatočné oprávanenie.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk

Aktuálne články

Spájanie žiakov rôznych ročníkov N

Publikované:

Otázka:  Je možné na hodinách telesnej výchovy na 2. stupni plnoorganizovanej ZŠ spájať skupiny žiakov (chlapcov) rôznych ročníkov, ak ich je málo v jednom ročníku? Napríklad vytvoriť jednu skupinu z piatakov a šiestakov chlapcov a jednu skupinu dievčat z 5. a 6. ročníka?