Portál pre riaditeľov škôl a zriaďovateľov
ISSN 1339-925X

Riadenie školy

COVID-19 Hodnotenie absolventskej skúšky - príklady pre aritmetický prieme pre SOŠ (ŠIOV)

Publikované: Autor/i: -

ŠIOV pripravil v súlade s rozhodnutím MŠVVaŠ pomôcku pre riaditeľov stredných odborných škôl. Príklady ako postupovať pri získaní aritmetického priemeru jednotlivých častí absolventskej skúšky. 

Obhajoba písomnej absolventskej práce

Riaditeľ strednej školy oznámi termín odovzdania a formu absolventskej písomnej práce najmenej 14 dní vopred. Obhajoba sa nevykonáva.

Komplexná skúška z odborných predmetov

Aritmetický priemer výsledkov žiaka (zo skupiny príbuzných predmetov, započítajú sa koncoročné známky zo všetkých ročníkov a polročné známky z posledných dvoch ročníkov, v osemročnom vzdelávacom programe - koncoročné známky z posledných štyroch ročníkov a polročné známky z posledných dvoch ročníkov) z vyučovacích predmetov vytvorených zo vzdelávacích štandardov kľúčových pre profil absolventa v rámci jednotlivých skupín, resp. odborov vzdelávania.

Vzdelávacie štandardy - skupina odborov vzdelávania (predmety napĺňajúce obsahový štandard)

  • 25 Informačné a komunikačné technológie2563 Q počítačové systémy - Riadenie podnikov, procesov, projektov a služieb v IKT, IKT systémy.
  • 29 Potravinárstvo2940 Q 01 potravinárstvo - hygiena potravín - Hygiena, zásady správnej výrobnej praxe, HACCP v potravinárstve, – Aplikované prírodovedné vzdelávanie, Toxikológia, famakológia, výživa.
  • 42 Poľnohospodárstvo, lesné hospodárstvo a rozvoj vidieka I4221 Q vidiecka turistikaEkonomika a podnikanie – manažment, marketing a vidiecky cestovný ruch, Vzdelávanie v oblasti vidieckej turistiky a poskytovania služieb pre rozvoj vidieka – kultúra, služby, rekreačné aktivity, Vzdelávanie v oblasti vidieckej turistiky a poskytovania služieb pre rozvoj vidieka – odvetvie poľnohospodárstva/lesného hospodárstva.
  • 63 Ekonomika a organizácia obchod a služby I.6310 Q financie - Ekonomické a riadiace činnosti, Ekonomika, financie a právo v odbore, 6314 Q cestovný ruch - Ekonomické a riadiace činnosti, Technika cestovného ruchu, 6318 Q manažment hotelov a CK - Základy cestovného ruchu a hotelierstva, 6332 Q daňové služby - Ekonomika a právo v odbore.
  • 75 Pedagogické vedy - 7518 Q špeciálna pedagogika - Vedy o človeku a spoločnosti, Edukačný proces, Právo a etika, Starostlivosť o človeka a prvá pomoc.
  • 76 Učiteľstvo - 7668 Q starostlivosť o seniorov a terénna prax (experimentálne overovanie) - Predmety teoretického vyučovania zamerané na opatrovateľský proces, zdravotné náuky, starostlivosť o seniorov, sociálna politika a pomoc.
  • 82,85 Umenie a umeleckoremeselná tvorba I,II - 8237 Q modelárstvo a návrhárstvo odevov - Modelovanie strihov, Tovaroznalectvo, 8238 Q ručné výtvarné spracúvanie textílií - Textilné materiály, ich vlastnosti, Technológia výroby plošných textílií, Technologické postupy používané pri tvorbe textilných objektov a artefaktov, 8259 Q animovaná tvorba - Klasická animácia, Digitálna animácia, 8263 Q fotografia - Návrhy a ich výtvarná realizácia Odborné predmety, ktoré napĺňajú obsahový štandard Technologické postupy pri fotografovaní, 8275 Q interiérový dizajn - Technológia, Deskriptívna geometria, Dejiny a teória dizajnu, 8276 Q produktová tvorba - Technológia, Technické kreslenie, Dejiny umenia 20. storočia, Typografia, Grafický dizajn, 8291 Q odevný a textilný dizajn - Konštruovanie a modelovanie odevov a módnych doplnkov, 8293 Q grafika vizuálnych komunikácií - História umenia a vizuálnej komunikácie, Grafika vizuálnej komunikácie.

Súborná skúška z pedagogickej prípravy (pokiaľ to charakter študijného odboru vyžaduje)

Aritmetický priemer výsledkov žiaka z vyučovacích predmetov vychádzajúcich zo vzdelávacích štandardov pedagogickej prípravy.

 Zdroj a ďalšie informácie: 



Diskusia - Počet príspevkov: 0

Odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky pošlite na direktor@wolterskluwer.sk